Her hafta yazmış olduğum güzellik üzerine karalanmış tüm cümlelerin altını çizip, ruh güzelliğine değineceğim…

İnsanların yarıda kalmış ya da hiç oluşmamış kalıp düşüncelerinden bahsetmek size de bana da iyi gelecek gibi.

Çok iyi güzel insanlar tanıyorum. Nefes alan her canlıya saygısı olan ve itinalı bir şekilde saygın yaşayan. Fakat bu ender insanların dışında, yaradılışı kötülük saçan kişiliklerde söz konusu.

Çirkinleşiyoruz ve git gide insanlıktan çıkıyoruz. Birileri ya da kişilerin kendisi STOP düğmesine ayar vermeli diye düşünüyorum. Son birkaç yıl içinde göze sokulmuş, insani vahşetleri ve haberlere konu bile olamadan geçiştirilmiş 3/5 saniyelik kötü olaylardan bahsedip acıtmayacağım yüreklerinizi…

NEDEN?

Yetmez mi artık?

Güzel bir dünya da yaşamak her canlının hakkı değil mi?

Neden yaşanılan onca cinayet, vahşet ve iblisliğin önüne geçilemiyor?

Neden çocuklarımızı okula yollarken, acaba bugün hangi harfi öğrenecek diye düşünmek yerine, ya bir şey olursa, ya biri bir şey yaparsa diye düşünüyoruz?

Neden bir insanın saygın merhaba karşılamasını, acaba bir çıkarı mı var diye gözlemliyoruz?

Neden birbirimize inancımız, güvenimiz, sadakatimiz kalmadı?

Neden aldığımız nefesimiz, bir sapık ya da katilin hayal gücüne ya da becerisine bağlı?

Neden kokuşmuş bedenlerin ve kirli dillerin hapsindeyiz?

NEDEN?

Önce içten, kalpden güzelleşmeliyiz. Küçüçük çabalarla, birleşerek kocaman umutlar yayabiliriz insanlara…

ALANYA KADINLARI ELELE!

İnternet ortamında Alanya kadınlarına özel açılmış, destekleşerek ve yardımlaşarak yürüyen, Fatma Çoban, Aysun Yıldız, Esma Aydın, Zübeyde Çetiner’in oluşturduğu ALANYA KADINLAR KLÜBÜ ‘Bayanlara Özel’ Grupta, dayanışmayı görebilirsiniz.33/34 binlik bir kitlenin dertleşip, birbirlerine iş imkanı sunduğu, askerlerimiz üşümesin diye ilmek ilmek ördükleri atkıları göndermeleri,huzur evindeki cennet kokulu büyüklerimize ziyaretleri,yaptıkları pasta börek tariflerindeki samimiyet hazlı sohbetleri…

İşte bu! İnsan olmak ya da birlik olmak bu kadar kolay…

Biz iyi olursak, iyi düşünen insanlara kapımız açılır. Ellerin güzel kalplere ulaşmak için tutunduğu, her zaman dilimi, insanı insana ulaştırır.

Bu grubun güzelliğe ulaşması için çabalayan adminlere, gruptaki topluluğu oluşturan tüm üyelere ve her başarılarında yanında olmaya çalışan ve bunu en güzel şekilde haberleştiren Gazete Alanya’ya teşekkür ederim.

Bakımlı haftalar…