Geçen hafta sonu OKS (Ortaöğretim Kurumları Sınavı), bu hafta sonu da YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) var(mış). Sınav günleri de sokağa çıkma kısıtlaması var(mış). Benim yeni haberim oldu.

     Eğitim öğretimden, okul, sınav ve öğrencilerden bu kadar habersizim yani. Aman aklınızda bulunsun hafta sonu sokağa çıkmayın.

***

     Hayatımda ilk defa sınavlardan, derslerden ve okuldan bu kadar uzağım. Hatta bîhaberim diyebilirim.

     Neden derseniz rahmetli annem ve babam yedi yaşıma geldiğimde beni okula bir bıraktılar. Bırakış o bırakış. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans sonra öğretmenlik hayatı. Hep okul, ders, sınav…

     Taa geçtiğimiz 2019 yılına kadar ömrüm okul, sınav, ders ile geçti. Öğretmen ve yönetici olarak otuz yıl çalıştıktan sonra 2019 ağustos ayında emekli oldum. Velhasıl yedi yaşında adımımı attığım okuldan elli dört yaşında emekli oldum.

     Yurdumuzun pek çok yerinde severek ve aşkla görev yaptım. Acısıyla tatlısıyla bolca hatıra biriktirdim. Anlatsam roman olur derler ya o cinsten.

***

     Çok değişik, çok farklı bir eğitim öğretim yılı oldu. Çocuklar mart ayından beri okula gidemediler. Her ne kadar internetten ve televizyondan dersler işlense de otuz yıllık bir eğitimci olarak, bu sanal derslerin pek fayda sağladığını söyleyemem. Kimi takip etmedi, edemedi, kimi derslere konsantre olamadı.

     Normal okul dönemlerinde tatil dönüşü çocuklardaki rehavetin yok olması birkaç haftayı alırken pandemi nedeniyle YKS’ye konsantre olmaları hayli güç olacaktır. O yüzden bu yılki sınavların çocuklar açısından büyük stres altında geçeceğini tahmin ediyorum.

***

     Cumartesi saat 15.00’e, pazar günü ise 18.30’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması var. Kısıtlamalara riayet edelim, çocuklarımızın rahatça sınava girecekleri okullara gidip dönmelerine yardımcı olalım.

     Sınava girecek öğrencilere Allah’tan zihin açıklığı temenni eder başarılar dilerim.

***