ÖZEL HABER - Muammer SOYLU

T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapsamında Evde Sağlık Hizmetleri, sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmeye devam ediyor. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 5 doktordan oluşan, fizyoterapi, hemşire, sağlık teknikeri ve yaşlı bakım teknikeri ekipleri günlük ortalama 20 yatalak, engelli hastaya evinde sağlık hizmeti veriyor. Alanya’da kendilerine kayıtlı bin 866 hastanın bulunduğunu ifade eden Dr. Ertuğrul Akpınar, ekiplerin araçla birlikte günün belirli saatlerinde hastaların evlerine gittiğini ve belirli tetkikler yapılarak hastaların ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı.

Alanyalı öğrenci 18 yaşında kansere yenildi Alanyalı öğrenci 18 yaşında kansere yenildi

BİR ALO KADAR YAKINIZ

Evde bakım talebinin oldukça kolay olduğunu kaydeden Akpınar, yatalak durumda olan hastaların ya da yakınlarının evlerindeki sabit telefondan 444 3833'ü tuşlayarak kendilerine ulaşabileceklerini ifade etti. Hastanın bez raporları, mama raporları, ilaç raporları, tekerlekli sandalye raporları, hasta yatağı ihtiyaç raporlarının temin edildiğini ifade eden Dr. Ertuğrul Akpınar, ''Sağlık ekibi hastayı görüyor, ileriye dönük ciddi sorunların önüne geçilebiliyor. Durumuna göre hasta ambulansla alınıp hastaneye getirilerek tedavisine burada devam edilebiliyor. Gerekli görülen hastalara hastanemizden ilgili uzman doktorla görüşülüp, uzman doktorları eve götürmekteyiz'' dedi.

HİZMETLERİMİZ ÜCRETSİZ, HIZLI VE ÇÖZÜM ODAKLI

Dr. Ertuğrul Akpınar, bu kapsamda ihtiyacı olan hastalara ücretiz pansuman, enjeksiyon ve diyabet, şeker, tansiyon ölçümü hijyen ve sağlık koşullarına dikkat edilerek uygulandığını belirtti. Amaçlarının Alanya’daki hastalara yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu belirten Akpınar,  ‘’Tüm hizmetlerimizden hızlı ve çözüm odaklı faydalanmaları için gayret gösteriyoruz. Daha mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu uygulamaların tamamı ücretsiz yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Evde Sağlık Hizmetleri’ne kayıtlı 1866 hasta ve yakınlarının çoğu, sunulan hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken “Allah devletimizden razı olsun. Yaşlanmak yataklara ve elden ayaktan düşmek zor bir durum. Evde Sağlık hizmetleri bu anlamda bizlerin her zaman yanımızda olduklarını hissettirmeleri oldukça önemli. İğne, sonda, kan tahlili, yara bakımı gibi uygulamalar yapılıyor. Doktora gitme ihtiyacımız doğduğu zaman kaydımızı yaptırıp planlanan zamanda götürüp getiriyorlar. İyi ki varlar, hepsinden Allah razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştular.