Uluslararası çapta dünyanın her yerinde Kasım ayı içerisinde kutlanan Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü (CBS) bu sene Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğinde “Afetlere Dirençli Bir Toplumda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Rolü Ve Önemi” başlığıyla Alanya’da gerçekleşecek.

15 Kasım günü saat 10.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenecek seminerde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı (MAM), TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü, İTÜ Öğretim Üyesi, İklim Elçisi Prof. Dr. Burcu Özsoy, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ümit Gümüşçay, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Uzaktan Algılama Anabilim Dalı Doç. Dr. Nusret Demir gibi isimler konuşmacı olarak katılacak.

Geleneksel Ramazan Meydanı’nda Ali Kınık rüzgarı Geleneksel Ramazan Meydanı’nda Ali Kınık rüzgarı

BAŞKAN YÜCEL VE HANÇER’DEN DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da da afetlere hazırlık açısından son derece önem arz eden bu seminere tüm Alanya halkını davet ederek, etkinliğin Alanya’da gerçekleşmesini sağlayan Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer’e teşekkür etti. Okan Hançer de, Antalya’dan etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Konuksever Mahallesi Gazi Bulvarı’nda bulunan HKMO Antalya Şube binasının önünden 15 Kasım saat 08.30’da araç kalkacağını belirtti.