Korona virüsünün Çin’de ilk yayılmaya başladığı günlerde derin Amerikancılar iş başındaydı. Bu muhteremler Akla hayale gelmeyen komplo teorilerini ard arda ürettiler.

     Güya korona virüsü Covid 19 Amerika tarafından laboratuvarlarda üretilip Çin’e, Wuhan’a gönderilmiş, orada salgın başlatılmış. Amerika ordulara, silahlara gerek duymadan 10 dolara mal ettiği virüsle Çin’i vurmuş. 10 dolarla Çin’i alt üst etmiş peh peh peh!

     Pek derin Amerikancı muhteremlere göre Çin büyük kabahat işlemiş. Çin, Amerika’nın sözünü dinlememiş, Amerika’ya kafa tutmaya kalkışmış.

   “Vay efendim sen misin İpek Yolunu hayata geçirecek olan?”, “Sen misin Amerika’ya kafa tutan?”

   Amerika Çin’e dersini veriyormuş, Amerika Çin’i hizaya sokuyormuş. Biyolojik silahmış falan da filan türünden zırvalarını ard arda sıraladılar.

***

     Ardından virüs İran’a sıçradı. Bizim derin Amerikancılar salvolarına devam etti:

   “Eee İran da bir dersi hak etmişti.”

   Virüs İran’ın ardından İtalya’ya yayıldı.

   “İtalya da Çin ile İpek Yolu projesinde iş birliği içindeydi”.

   Onlar da bir dersi hak etmişlerdi. Ama bu lanet olasıca virüs duracağı yerde durmuyordu. Bütün Avrupa’ya, bütün Dünya’ya hatta ve hatta pek ihtişamlı, her şeye muktedir olan koca Amerika’ya bile yayıldı.

   Bizim derin Amerikancı ahbap çavuşların komplo teorileri de çöp oldu.

     Teorileri birer birer çöp olmasına çöp oldu da muhteremlerde komplo teorisi biter mi? Bitmez elbet.

  Ardından yok efendim yaşlı nüfusu azaltmak istiyorlarmış da yok efendim ulus devlet devri bitecekmiş de kripto paraya geçilecekmiş de daha neler neler zırvaladılar, akla hayale gelmeyecek fikirler öne sürdüler.

     Bunlar tutmadı. Şimdi de “operasyonu Çin, Amerika’ya, Avrupa’ya çekti. Bunların şirketlerinin değeri borsada değer kaybedince Çin satın aldı.” diyorlar. Yüksek sesle “de get lan!” diyesim geliyor.

     Bu komplocuların şimdiye kadar hiçbir dedikleri tutmadı. Duruma göre teori üretiyorlar. Hızlarına yetişebilene aşk olsun.

***

     Bu derin Amerikancılar kimler mi?

     Bunlar, Her daim komplo teorilerinin kalemşörlüğünü yapan, ulusal basının kelli felli derin Pentagoncu yazarları ile kendilerine stratejist, analist gibi payeler yükleyen zatlardır. Az buçuk kimlerden bahsettiğimi tahmin edebilirsiniz sanırım.

          Hele birinin bir Amerikalı dostu var ki her bir şeyi bunun kulağına fısıldayıverirmiş. Kendisi söylüyor ben onun yalancısıyım.

     Bunlara göre dünya, derin Amerika tarafından yönetiliyor. Ne Çin’i ne Rusya’sı ne Avrupa’sı, hiçbiri derin Amerika’nın sözünden çıkamaz, çıkarsa derslerini alırlar.

     Görünüşte hükümet yanlısıdırlar ve milli manevi değerlere saygılıdırlar aslında tek gayeleri milletin beynine Amerika’yı tek otorite, tek güç, her istediğini yapan ya da yaptıran, dünyanın mutlak hâkimi düşüncesini yerleştirmektir.

      “Amerika çok büyük ve kuvvetli, Amerika’ya karşı koyma!” söylemek isteyip de açık açık söyleyemedikleri aslında budur.

     Ama unuttukları bir şey var. Cenab-ı Rabbil Alemin Enfal Suresi 30. ayette mealen: “Hani bir vakitler, o kâfirler, seni tutup bağlamak veya öldürmek veya sürüp çıkarmak için sana tuzak kuruyorlardı da onlar tuzak kurarken Allah da karşılığında tuzak kuruyordu. Öyle ya, Allah tuzakların en hayırlısını kurar.” buyurmuştur.

***