Burada Alanya Belediye Başkan Adayı Mevlüt Demir’in tanıtımını da yapan Davutoğlu, “Türkiye son 7 yılda dört baron topluluğuyla mücadele etti ama arkasındaki en büyük baronlar da siyaset baronlarıdır. Siyaset baronları bu baronları besleyenlerdir. Ancak biz bu siyaset baronlarından devletimizi ve belediyelerimizi temizleyeceğiz” dedi.

Akkaya çağrı yaptı: Alanya’da bu sorun acilen çözülmeli Akkaya çağrı yaptı: Alanya’da bu sorun acilen çözülmeli

Davutoğlu konuşmasının devamında makamların bir kişiye değil millete ait olduğunu vurgulayarak, “Makamlar bir kişiye ait değil, millete aittir. Biz yola çıktık çünkü makamların bizim için önemi yok, milletin hizmetine koşmak önemlidir. İşte bu yüzden Alanya’ya hizmet etmek benim için bir sorumluluk ve hesap verme meselesidir. Alanya’ya hizmet etmek için yola çıktığımızda, bizi engellemek isteyenler oldu. Ama biz engel tanımayız. Toros Dağları’nı aşan yiğitleriz” dedi.

Milletin zor durumda olduğunu savunan Ahmet Davutoğlu, özellikle çiftçilerin gübre, tohum, mazot ve yem fiyatlarından dolayı zorlandığını dile getirdiği konuşmasında, Türkiye’nin son yıllarda dört baron topluluğuyla mücadele ettiğini ancak arkasındaki en büyük baronların siyaset baronları olduğunu söyledi.

Davutoğlu, “Milletin durumu perişan. Çiftçilerimiz zor durumda, üreticilerimiz gübre, tohum, mazot, yem fiyatlarından dolayı zorlanıyor. Eskiden sürülerini Toros Dağları’na götüren Yörük obaları şimdi hayvanlarını satmak zorunda kalıyor. Türkiye son 7 yılda dört baron topluluğuyla mücadele etti ama arkasındaki en büyük baronlar da siyaset baronlarıdır. Siyaset baronları bu baronları besleyenlerdir. Ancak biz bu siyaset baronlarından devletimizi ve belediyelerimizi temizleyeceğiz. Alanyalıları siyaset baronlarına derslerini vermeye çağırıyorum. Devleti ve belediyeleri bu yolsuzluklardan temizleyeceğiz” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu düzenlenen kahvaltıda, “Alanya il olacak bir şehir” diyerek açıklamalarda bulundu. Partisinin Alanya’daki etkinliğinde, şehrin il statüsüne yükselmesine dair görüşlerini paylaşan Davutoğlu konuşmasını, “Ahtımız var, bu düzeni yıkacağız” diyerek sürdürdü. Konuşmasının ardından Ahmet Davutoğlu, partiye üye olanlara rozet taktı ve ilçe binasını ziyaret etti. Davutoğlu, hizmete açılacak seçim koordinasyon merkezi için dualar eşliğinde kurdele de kesti.