Alanya İskelesi’nde son günlerde yaşanan ve Alanya’ya yakışmayan olaylar iyice çığırından çıktı. Türk turizmine yakışmayan görüntülerin yaşandığı Alanya İskelesi’nde dün akşamki kavga tuz biber oldu. İddiaya göre iskelede bulunan bir grup tekne çalışanı, ellerindeki sopalarla ismi henüz öğrenilemeyen kişiye acımasızca saldırdı.

“ALANYA İSKELESİ’NDE ÖZERKLİK Mİ İLAN EDİLDİ?”

Alanya’nın emniyetine, başsavcısına ve belediye başkanına seslenen Çavuşoğlu “Turizmin göbeğinde, toplumun içinde bu şekilde kim kavga ediyorsa derhal cezasını verin. Bu türden insanları Alanya’ya sokmayacaksın. Bu kadar işlek bir yerde lafta iskelede hemen yanında polis karakol var. Bu kadar sürede nerede güvenlik güçleri? Ben boşuna demiyorum, Alanya dingonun ahırı olmuş diye. TV’lerde Alanya turizm cenneti, yok böyle güzel, şöyle güzel diye reklam yapan yetkililer sizlere sesleniyorum. Başka ülkede olaya karışan bir turist bir daha o ülkeye giremez. Bunu yapan Alanya’da teknecilerin yüz karası olan kişileri iskeleye ömür boyu sokmayacaksın. Sanırım Alanya İskelesi’nde özerklik ilan edildi sanırım haberimiz olmadı.  Benim gözümde ha bu sopalı sokak kavgası olayı ha Türk askeri Mehmetçiğe silah sıkmak, ya da Türk turizmine ateş etmek aynı şey. Biz tekneciler gerçekten bu işi yapan insanlar, servetimizi yatırarak bu işten para kazanmaya çalışıyoruz. Herkes mesleğini yapacak, beş kendini bilmez bizlerin servet yatırımlarımızın altına bomba koyamaz" şeklinde sitemlerini dile getirdi.

“TEK ŞEY VAR, RUHSATINI İPTAL ETMEK”

Onlarca kişinin gözleri önünde cereyan eden ve meydan dayağı atarcasına ortaya çıkan görüntüler için ‘Huzur bozmaya hakları yok’ diyen Çavuşoğlu “Yapılacak tek şey var ruhsatını iptal edeceksin. Turizm işletme belgesi varsa iptal etmen için alsana canlı delil. Bak bakayım bir daha Alanya’da kimse kavga edebilir mi?” dedi.

Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival

“BEN ERKEĞİM DİYE GEZMEYECEK”

‘Alanya’yı kimsenin ülkeye, dünyaya rezil etmeye hakkı yoktur’ diyen Big Kral tekne sahibi Hasan Çavuşoğlu “Bunun aksini iddia edecek olan kişi Alanya’ya ihanet eder. Beş kişi bir adamı sopasız eliyle dövemiyorsa da ‘Ben erkeğim’ diye gezmeyecek. Rezillikten başka bir şey değil umarım gereken makam ve merciler konuyla alakalı kanun nizam devlet yargı varsa, gereken haklı, haksıza onlar karar verir” dedi.

“DELİKANLI YAŞAMAYI TERCİH ETTİM”

Çavuşoğlu, ‘Ben görevini yapan hasmımda olsa takdir ederim’ diyerek sözlerini şöyle noktaladı: “Davasında haklı olan üç yaşında çocukta olsa boynum kıldan incedir. Amma görevini yapmayan kardeşim de olsa eleştiririm. Davamda haklıysam karşıma nato gücü olsa bile tanımam. Uzun yıllar şerefsizce yaşayacağıma bir günde olsa delikanlı yaşamayı tercih etmişimdir” dedi.