Her işte bir hayır vardır mutlaka. Bu işte de hayır vardır, kastım ALTSO seçimleri ve ortaya çıkardığı tablodur. Sn. Mehmet Şahin ve Sn. Mustafa Tuna Beyler arasında oldukça renkli, renkli olduğu kadarda çekişmeli centilmence bir yarıştan sonra sıfır dört, sıfır dört, iki bin on sekiz tarihinde yapılan seçim sonuçlandı. Sn. Mehmet Şahin ve ekibi mevcut katılımın ortaya koyduğu sonuçla kazanarak göreve devam vizesini aldı. Hayırlara vesile olsun, Alanya’mıza kazançlar sağlasın inşallah.

   Yayınlanan sonuçlara göre kırmızı listeler 2440, mavi listeler ise 2212, TÜRSAB 79, geçersiz 3 oy aldılar toplamda.

   Bu sonuçlara bakınca aslında açık ara bir fark gözükmüyor. Geçerli kullanılmış oyların yüzde 51,54 ü kırmızı listelere, yüzde 46,7’ü mavi listelere, yüzde 1,67’si TÜRSAB'a verilmiş.

   Böyle bir tabloda hiç kimse ya da kurum zafer kazandık demeyi hak etmiyor çünkü hemen hemen dengede geçmiş ve sonuçları ortada olan bir seçim. Tabii ki gruplar anlamında değerlendirilince ortaya başka bir tablo çıkıyor ve o tabloya göre de kırmızı listeler on sekiz, mavi listeler de altı gruptan galip çıkmış görünüyorlar.

   Şimdi gelelim gerçeğin bir başka boyutuna. ALTSO kurulduğu 1991 yılından bu güne gelinceye kadar 7230. üye sayısına ulaşmış Alanya'mızın en etkin sivil toplum kuruluşudur. Peki, durum böyle iken bu seçimde kullanılan oy toplamı neden 4734 sayısında gerçekleşmiştir. Üyeler bir serzenişin içinde mi sandığa bu oranda katılmışlar, yoksa başka ifade etmek istedikleri bir gerçek mi var?

   Gerçekleşen katılımı yüzde 65,48 olan bir seçim yaşadık. Bu rakamlar göz önüne alındığında kırmızı listeler üye toplamının yüzde 33,75’ini, mavi listeler yüzde 30,59’unu, TÜRSAB yüzde 1,09 unu almış oluyorlar. Peki, bu durumda en büyük oy kullanılmamış olan yüzde 34,52 olmuyor mu?

    Yani bir başka deyişle sandığa gelmeyenler acaba bir şeyler mi ifade ettiler? Bu sandığa gelmeyenler beklentilerini mi kaybettiler? Yoksa bu çoğunluk AVM karşıtı, her gün bir yerlerde kurulan ve meyve sebze gibi halkın kendi ürününü satışa sunduğu yerler olmanın çok dışına çıkmış her türlü emtiayı satan yerlere dönüşmüş.

   Bu gerçekler ortadayken hiç bir grup, gerek siyasi gerekse ticari, zafer kazanmış komutan edasında olmamalı bahse konu bu gerçekleri gözden geçirmeli ona göre durum değerlendirmesi yaparak pozisyon almalıdır. Kaldı ki ALTSO, ticaret ve sanayi erbabı üyelerden oluşan özde siyasi olmayan bir oluşumdur. Hiç bir siyasi kurumun dümen suyuna da girmez, girmemelidir. Tüm siyasi oluşumların mensuplarından da üyesi olan tarafsız bir kurumdur ALTSO.

   İşte durum tüm açıklığıyla ortadayken çıkıp bu sonuçları kendi lehine değerlendirmeye kalkanlar, ilerdeki seçimlere bu durumu baz alanlar kanımca büyük bir yanılgı içindedirler. Hele hele bu sonuçların yerel seçimlere ölçü oluşturacağını aklından geçirenler büyük bir yanılgı içindedirler.