İYİ Parti Antalya Siyasi İşler Başkanı Alper Arıkan konu ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. İşte Alper Arıkan’ın açıklaması:

Turizmin başkenti Alanya’mızda her geçen gün talihsiz ve şehrin marka değerini etkileyecek ve en önemlisi can kaybı yaşadığımız kazalarla karşılaşıyoruz.

Öncelikle ‘cip safari’ konusunda yetkililer acil önlem almalıdır. Bu zamana kadar, üstelik geçtiğimiz günlerde yaşadığımız kaza sonrasında hala bir önlem planı yapılmamış olmasına şaşırmak ile beraber acilen profesyonel destek alınarak bu konunun ele alınmasını talep ediyoruz. Biz vatandaş ve siyasetçilerin aklına gelen önlemler pek tabi yetkililerin de aklına gelir. Gelmiyor ise biz destek vermeye hazırız.

Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı

Bizler eğlenceli bir aktivite olan ‘safari turları’ yasaklansın demiyoruz. Çok sayıda kişi geçimini turlardan sağlıyor, şehrimize gelen misafirlerimiz de eğleniyor. Tabi bu durum asla sektörün başıboş, denetimsiz ve kuralsız bırakılması anlamına gelmiyor.

Öncelikle üstü açık ve kaza anında normal bir araca göre hayati tehlikesi çok daha fazla olan safari araçlarının kesinlikle asfalta inmemesi, şehir içi trafiğe karışmaması gerekiyor. Resmî safari turu alanlarının belirlenip aktivitelerin sadece o bölgede olması, bölgeye intikal için de servis diye tabir ettiğimiz ulaşım araçlarının kullanılması gerekmektedir. Bununla beraber tur yapılan alanların başlangıç bölgelerinde mutlaka denetçiler olmalı, arazide de hayati riski en aza indirmek adına yüksek standartlarda kask vb uygulamalar yapılması gerekmektedir. Bu konu artık firma veya şoförlerin sağduyusuna bırakılmayacak kadar önemli ve hayati bir durumdur. Önce güvenlik diyerek hareket etmeli, standartlar geliştirmeliyiz.

Bu şekilde önlemler alındığında adrenalin içeren aktiviteler daha güvenli hale gelecek, sonucunda ise gerek tur sahipleri gerek ise misafirlerimiz açısından daha çekici hale gelecektir. Güzel şehrimiz Alanya’mızın da marka değerini yükseltecektir.

Bu vesile ile de hayatını kaybedenler için üzüntü içerisinde olduğumuzu tekraren belirtiyor, yaralı misafirlerimize şifalar diliyorum.