Alanyalı genç turizmci, aynı zamanda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kahya’nın 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde CHP Antalya Milletvekili aday adaylık desteğine Alanya Köroğlu Künefe sahibi Ali Köroğlu da katıldı. Köroğlu, Milliyetçi ve muhafazakar bir aileden gelen Kemal Kahya’ya “Alanya’yı ve ülkesini seven herkesin bu gibi değerlere sahip çıkmak zorundadır” şeklindeki açıklamasıyla açık destek verdi.

“Egolu insanlar belli yerlere seçiliyorlar bizde onlardan hizmet bekliyoruz” şeklindeki açıklamasıyla dikkat çeken Köroğlu sözleri şöyle tamamladı:

“Alanya’yı ve ülkesini seven herkesin Kemal Kahya gibi değerlere sahip çıkmak zorunda olduğunu kısaca anlatmak istiyorum. Bizim Alanya’da yıllardır en büyük sıkıntımız belli görevlere layık olan birçok değerli insanlarımızın bir adım öne çıkıp ben size hizmet etmek, temsil etmek istiyorum diyerek medeni cesaret gösterememeleridir. Böyle olunca karnı,  gözü, gönlü paraya pula doymamış, bir takım egolu insanlar belli yerlere seçiliyorlar bizde onlardan hizmet bekliyoruz. Mesela Karadeniz’e yapılan yol yatırımının % 10’u buraya yapılmıyor.  Şu anda Antalya -Alanya arasına ikinci çevre yolu ve ayrıca Antalya- Mersin otoyolu açılmış olmalıydı. Bu eksiklikte muhalefetin payı iktidardan fazla. Bırakın iktidarı ben Alanya’da muhalefet temsilcisi olsam, şu açılmayan çevre yolunun tünelinin oraya bir çadır kurar orada yatar, kalkar, bağırır çağırır usandırır o yolu açtırırdım”

"BAŞKA BİR ALANYA YOK"

Künefeci Köroğlu ‘Başka Alanya yok’ derken “Hangi görüşte olursak olalım sizi salı günü saat 12’de CHP İlçe teşkilatı önünde yarım saat Kemal beye destek vermeye davet ediyorum” şeklindeki sözleriyle yakınlarından destek istedi.