Süper Lig temsilcimiz Alanyaspor bu sezon itibariyle 8 futbolcu ile yollarını ayırdı ve 10 yeni futbolcu kadrosuna kattı. Gelen bilgilere göre 1 ya da 2 futbolcu daha transfer edilebilir.

Öncelikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Sergen Yalçın ile büyük bir çıkış yakalamış son 3-4 haftaya Avrupa kupalarına gitme hayali ile girmiştik. Erol Bulut’un gelmesi ile ise bu kadroyu korumak yerine, daha iyisini nasıl yaparız diye düşünen yönetim büyük bir transfer hareketi başlattı. Elindeki kadro ile yetinmeyen ve vites yükseltmek için transfer yapan yönetimi tebrik etmek gerekir.

Transferleri elbette sezon başladıktan sonra göreceğiz ancak kısa bir değerlendirme yapmakta fayda var.

Sezonun en önemli transferi bence Yunan futbolcu Bakasetas. Atina’da oldukça iyi bir performans gösteren futbolcu bu sezon Villafanez’in yerini doldurmaya çalışacak. Bence Villafanez’den çok daha başarılı olacaktır. Bakasetas’ın yedeği de eski ‘wonderkid’lerden Salih Uçan olacak. Ozan Tufan, Merih Demiral, Emre Akbaba gibi gençlerin büyük gelişim gösterdiği Alanyaspor Salih Uçan için de büyük şans. Kendisi futboldan bir hayli uzaklaşmıştı bu yüzden ligin ilk yarısından çok ikinci yarısında Alanyaspor’a ekstra katkı sağlayacak bir Salih Uçan performansı bekliyorum. Salih’in ilk etapta aynı Ozan Tufan gibi yedek kalmayı kabullenmesi ve azimle çalışmaya devam etmesi gerekir.

Eski bir Alanyasporlu olan Tayfur Bingöl’de takıma katıldı. Tayfur’un sağ bek pozisyonundan ziyade sağ açıkta görev alacağını bekliyoruz. O da kendisinden beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen isimlerden. Zaman zaman çok iyi oynasa da bu performansı saman alevi gibi bir anda sönüyor. Devamlılığı sağladığı takdirde Alanyaspor’un sağ kanadında ilk 11 ‘de sık sık kendisini göreceğimize eminim.

Welinton, Tzavellas, Caulker ve Barış Başdaş’tan oluşan stoper hattımıza bir de Lokman Gör transfer edildi. Açıkçası 5 stoper biraz fazlaydı, bu isimlerden birisinin gitmesini bekliyorduk ancak Lokman’ın sakatlığı planları da bozdu gibi. Lokman ligin ilk yarısında forma giyemez gibi ama eğer kendine bakar ve çalışırsa ligin ikinci yarısında da kimse ondan formayı alamaz.

Marafona’da kaleci tercihimiz oldu. Hazırlık maçlarında izlediğimiz kadarıyla tecrübeli bir kaleci. Haydar’la forma yarışına gireceklerdir. Ben Haydar’ın bu sezonda bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Açıkcası kaleci bolluğu yaşanan Türkiye’de Haydar’dan başka eli ayağı düzgün bir kaleci bulamamamız ilginç. Umarım Marafona bu eksikliğimizi kapatır.

Orta alanın sağ tarafına alınan Onur Bulut’un performansı umarım herkesi şaşırtır çünkü beklentilerin bir hayli düşük olduğunu görüyorum. Gurbetçi gençlerin alt yapıları çok iyi oluyor ancak bir çoğunun kafaları futbolda olmuyor. Alanya, Onur kardeşimiz için hem şans hem de şanssızlık. Hangisini tercih edeceğini göreceğiz.

Forvet hattına Papis Cisse’nin arkasına iki isim transfer edildi. Yacine Bammou ve Erdinç Mergen forvet hattımızı oluşturacak 3 isim. Bence Cisse’nin arkasında beklemek için iki mükemmel tercih yapıldı. Bammou’nun geçtiğimiz sezon çok az gol atması bizleri korkutsa da ileri hattın her yerinde mücadele edebilen yapısı ile Alanyaspor’a katkısı olacaktır.

Alanyaspor’un orta sahasında Taha, Ceyhun ve Sackey vardı. Bence üçü de aynı tip futbolcular ve bunlara bir yenisi daha eklendi. Yunanlı Siopis ön libero futbolcusu ve bu üç isimle aynı performansı gösteriyor. Alanyaspor gibi sürekli hücum oynayan ve hücumu seven bir takım bu 4 isimden yalnızca birini ilk 11’e yazar. Merkez orta sahada ise Efecan’ı izleme ihtimalimiz yüksek. Siopis transferi Ozan Tufan’ın boşluğu için yapıldı gibi görünüyor ama bunu ne kadar yapacak bekleyip göreceğiz.

Son olarak Cenk Ahmet’in ayrıldığı ve Baiano’nun asla beklentilere cevap veremediği sağ bek mevkisine Juanfran transfer edildi. Orta sahanın sağında da görev yapabilen isim için tek söylenen herkesin Gassama’yı unutacağı. Bende aynı düşüncedeyim. Bu mevkide sezon içinde sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.

Benim transferleri değerlendirmem bu kadar. Sezonun başlamasına çok az kaldı. Şimdi onlar sahada konuşacak. Hedef belli. Avrupalı turistleri yıllardır şehrimizde ağırlıyoruz. Şimdi sıra bizde. Bir de biz gidelim bakalım şu Avrupa’ya.