Payallar’a yapılacak hastane inşaatı sürüyor Payallar’a yapılacak hastane inşaatı sürüyor

Türkiye’de gündeme oturan ve Alanya’yı karıştıran Rıhtım'da darp olayına ilçede bulunan iki kooperatif başkanı sessiz kalamadı. Ortak açıklamada bulunan SS Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi başkanı Nusret Enser, “Kimsenin kaba kuvvet uygulama hakkı yoktur. Türkiye hukuk devletidir” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Turizmin gözbebeği Alanya’mızda 52 ortağımızla ve 58 gezi teknemiz ile faaliyet gösteren SS Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifimiz, Alanya turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. 4 Ağustos 2023 günü akşam saatlerinde hiç yaşanmaması gereken bir kavga olayını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bu kavganın sebebi her ne olursa olsun, insan onuruna yakışmayan şiddet olayına karşıyız ve bu kavgaya karışanları şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin bir hukuk devletidir. Suçluların cezasını da hukuk vermelidir. Kimsenin kaba kuvvete şiddete başvurmaya hakkı yoktur. Bu olay gerçek denizcilerimizi ve kaptanlarımızı derinden yaralamıştır. Donatan ve kaptanlarımız, gezi turu yapmak için gelen kişilere müşteri gözü ile değil, misafir gözü ile bakmaktadır. Olaya karışan şahısların gerekli cezaları alması konusunda güvenlik kurumlarının yanında olduğumuzu ve iş birliği içerisinde olacağımızı belirtmek isteriz. Bu olaydan dolayı derin üzüntü duyduğumuzu, Alanya halkından, yerli ve yabancı misafirlerimizden özür diliyoruz. İnsanlığa yakışmayan her türlü şiddeti kınıyoruz. Saygılar sunarız”

Öte yandan başkan Nusret Enser’e destek veren Batı Yatçılar Kooperatif Başkanı ve dünyanın en büyük gezi teknesi Big Kral sahibi Hasan Çavuşoğlu “Alanya’da nezih bir ortamın olduğunu tüm dünyaya kanıtlamak istiyoruz” derken, gündeme oturan çirkin olayın üzüntüyle şöyle bir açıklamada bulundu:

“Bu sektörden ekmek yiyenler olarak yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Sektördeki tekne çalışanlarının daha disiplinli ve düzenli olması için devletin kurumlarıyla beraber hareket edeceğimizi ve alacakları kararları destekleyeceğimizi bildiririz. Her sektörde olduğu gibi kendini geliştirememiş, topluma ve bölgeye uyum sağlayamamış insanlar maalesef bizim sektörümüz de de bulunmakta. Ne yazık ki kooperatif başkanları olarak yaptırım gücümüz zayıf kaldığı için devletimizin kuvvet kurumları, idari amirleri ve belediyemizin yöneticileriyle birlikte harekete etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Amacımız ve niyetimiz Türkiye’nin turizm incisi olan Alanya’da nezih bir ortamın olduğunu tüm dünyaya kanıtlamak”