Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından 9 Aralık 2017 tarihinde temeli atılan Alanya Belediye Sarayı’nın yapımı, 6 yıl 18 gün sonra hala tamamlanamadı. Başkan Yücel, 2018 yılında yaptığı açıklamada yeni belediye binası inşaatının hızla devam ettiğini ve 8-9 ay sonra tamamlanarak Alanya halkının hizmetine açılacağını belirtmişti. Ancak bu hedef gerçekleşmedi.

Alanyalı öğrenci 18 yaşında kansere yenildi Alanyalı öğrenci 18 yaşında kansere yenildi

2021 yılında Başkan Yücel, belediye binası inşaatının iç aksam çalışmalarının hızla ilerlediğini ve gelecek yıl hizmet vermeye başlayacaklarını ifade etmişti. Ancak 2023 yılına girilmesine rağmen, Alanya Belediye Sarayı hala tamamlanamadı. Bu durum, vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu. Vatandaşlar, her seçimde Başkan Yücel’in neden gerçekleştiremediği projeleri gündeme getirdiğini sorguladılar. Bugüne kadar yaklaşık 400 milyon TL harcandığı iddia edilen yeni saray, kamuoyunda da büyük tartışmalara sebep oldu. Başkan Yücel’in bu sözde Mega Projesi’nin neden tamamlanamadığına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

Öte yandan Zafer Partisi Alanya Belediye Başkan adayı Dr. Tahsin Biner, yeni yapılan belediye sarayının ileri derecede israf bir proje olduğunu ifade ederek “Asla ve asla o bina Alanya Belediye Sarayı olmayacak. 400 milyon TL para harcandı oraya. Harcanan parayla bu şehrin çok fazla sorunu hallolurdu” dedi.