Alanya Belediye Meclis Üyesi, İç Mimar Nazmi Zavlak, 24 Temmuz’da Alanya Belediyesi’ne yaya geçidi önerisinde bulunmuştu. Oba’daki Metro Market ile yeni yapılan Özçelik Ailesi’ne ait alışveriş merkezi arasında bir tek dahi yaya geçidi bulunmadığını tespit eden Zavlak, bu durumu esprili ve hayli dikkat çeken bir videolu paylaşımla gündeme taşımıştı.

HERŞEY VARDI, YAYA GEÇİDİ YOKTU

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

Zavlak, “Burası batı yönünden Alanya ALKÜ Hastanesi’ne giden yolda bir kavşak. Günde binlerce insanın kullandığı kavşakta, refüj var, reklam panosu var, aydınlatma var, etrafta koca koca işyerleri var ama Belediyemiz “yaya geçidi” yapmayı unutmuş ya da uygun görmemiş. Karşıdan karşıya geçmek isteyen bir yaya, adeta akrobasi yapmak zorunda. Alanya Belediyesi umarım bir an önce müdahale eder” demişti.

ZAVLAK’TAN TEŞEKKÜR GECİKMEDİ

Aradan geçen yaklaşık 1 aylık süre zarfında Nazmi Zavlak’ın önerisini dikkate alan Alanya Belediyesi, bölgede yaya geçidi çalışması gerçekleştirdi. Nazmi Zavlak’ın önerisi üzerine düğmeye basan Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Metro Market ile Özçelik ailesine ait iş merkezi arasına bir değil tam iki adet yaya geçidi yaptırdı. Zavlak, yaklaşık 1 ay önce kamuoyuna da duyurduğu önerisini dikkate alan Alanya Belediyesi’ne, Başkan Adem Murat Yücel’e ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.