Alanya’da yasak bölgede yaban keçisi avlayan iki şahıs, önceki gün jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Şahıslardan birinin avcılık belgesi olmadığı, diğerinin ise Alanya Belediyesi’nde çalıştığı iddia edildi. Ellerindeki av malzemeleri ve hayvana ait kesilmiş etlerle birlikte yakalanan şahıslara, 300 bin TL tazminat ve 15 bin TL idari para cezası kesildi.

Akkaya çağrı yaptı: Alanya’da bu sorun acilen çözülmeli Akkaya çağrı yaptı: Alanya’da bu sorun acilen çözülmeli

Alanya Jandarma Komutanlığı ekipleri, ormanlık alanda iki kişinin kaçak dağ keçisi avladığı ihbarını aldı. Olay yerine giden ekipler, Alanya’nın Değirmendere Mahallesi’nde Çatak Mevkii’nde Ardıç Evliyası altında suya inen yaban keçisini vuran iki şahsı suçüstü yakaladı. Şahısların kimlikleri kontrol edildiğinde, birinin Gazipaşa, diğerinin ise Alanya nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Şahıslardan birinin avcılık belgesi olmadığı, diğerinin ise Alanya Belediyesi’nde çalıştığı iddia edildi.

Söz konusu şahısların ellerindeki av malzemeleri ve hayvana ait kesilmiş etlerle birlikte gözaltına alındığı, olay yerinde inceleme yapan jandarma ekiplerinin ise avcılara 300 bin TL tazminat ve 15 bin TL idari para cezası kestiği öğrenildi. İsim vermekten kaçınan yetkililer, zamansız avlanan dağ keçilerinin doğayı koruma çerçevesinde yok olmaya yüz tutmuş hayvanlar olduğunu ve korunması gerektiğini bildirdi.

Ayrıca, avlanması yasak yabani hayvanların 2023-2024 döneminde avlanması halinde uygulanacak tazminat bedellerinin de belli olduğu, bu türlere zarar verenlere 1 milyon 200 bin TL’ye kadar tazminatın yanı sıra hapis cezası da uygulanacağı açıklandı.