Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınırın yükseltilmesinden sonra ikamet amaçlı konut satışında da alt sınır arttırıldı. 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yabancıların ikamet izni alabilmek için alacakları taşınmazlarda 75 bin dolar olan alt sınır 200 bin dolara çıkarıldı.

200 bin dolar krizi, yabancı yatırımcıların Alanya’dan konut edinmesini ciddi şekilde zorlaştırdı. Bu değişiklik, inşaat ve emlak sektörünü derin bir krize sürükleyerek, batılı yerleşik yabancıları ülkeden ayrılmaya zorladı ve yurt dışından gelen dövizin önünü kesti. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, engellerin kaldırılması için hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

Fenercioğlu: “Alanya’da sektör durma noktasına geldi” Fenercioğlu: “Alanya’da sektör durma noktasına geldi”

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, “Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile iletişime geçtik. Ön görüşme yapıp sunup gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta Ankara’ya gidip tekrar görüşme yapacağız. Onlar da konuyu Cumhurbaşkanlığı’na iletecekler. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin amacı yurtdışından ülkemize yatırım yapılmasını sağlamak. Bu kararlar hem yatırımcının şevkini kırıyor hem de güven sarsılıyor. En azından geçiş sürecinde noterden sözleşmesi yapılmış olan projelerin ve yapılan satışların mutlaka karardan muaf tutulması gerekiyor. Ayrıca belirlenen rakamın revize edilmesi gerekiyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD), TTPT ve STK’lar ile birlikte bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.