Alanya’da 20 yıldan fazla süredir hizmet veren Alanya’nın önemli inşaat ve emlak firmalarından Rest Property’nin düzenlediği dostluk ve istişare yemeğine başta Nihat Tufan olmak üzere çok sayıda inşaat ve emlak şirketinin yanı sıra Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray ve canlı bağlantı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Yemeğin ardından Mustafa Küçüker ve Eray Erdem konuşma yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise programa canlı bağlantı ile katılarak konuşma yaptı.

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak

Konuşmasına misafirlere teşekkür ederek başlayan Mustafa Küçüker inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntıları anlattı. Küçüker, “İmar sorunu, ikametgah sorunu, ASAT ile yaşadığımız sorunlar, yapı denetim sıkıntısı gibi birden fazla sorunla karşı karşıyayız. Ancak bu sorunların çözülmesi için de elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘DEVLET İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN YANINDA’

Programa canlı bağlantı ile bağlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rest Property ailesini tebrik etti ve ülke ekonomisine ve inşaat sektörüne kazandıklarından dolayı teşekkür etti. İnşaat sektöründeki sorunların çözülmesi için projeler geliştirdiklerini ve geliştireceklerini söyleyen Çavuşoğlu, “ Devlet olarak inşaat sektörünün dengeye ulaşması için fırsatçılarla ilgili önemli tedbirler alıyoruz. Dengenin sağlanması için memurlara kira desteği vereceğiz, en önemli konulardan biri olan yabancıya konut satışı için de yeni projeler geliştiriyoruz. Ayrıca inşaat maliyetleri için de çalışmalara hız verdik ve Antalya’da sosyal konut arzı için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM İÇİN ALTSO’DA ÇALIŞIYOR’

Alanya’ya yaptığı yatırımlardan dolayı Rest Property ailesine teşekkür eden Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem sektörün sorunları için Dışişleri Bakanı ile görüştüklerini söyledi. Erdem sektörde ki sorunların çözülmesi için sorun çıkmadan konuşulması gerektiğini vurguladı. Erdem, ”ALTSO olarak sektörün sorunlarıyla ilgili sayın Dışişleri Bakanımıza rapor sunduk, sağ olsun kendisi de bu konuda bize yardımcı olacağının sözünü verdi. Ancak bizim de burada kendimize bir özeleştiri yapmamız gerekiyor, bizler ne zaman sektör krize o zaman bir araya geldik aslında tam tersini yapsak sektör iyiyken bir araya gelip nasıl daha iyi yerlere geliriz diye konuşmalıyız” dedi.