Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri Alanya-Kuşyuvası-Taşkent ile Güzelbağ-Gündoğmuş yolları arasında hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ve beraberindeki heyet, Alanya-Kuşyuvası-Taşkent ile Güzelbağ-Gündoğmuş yolunda yapılması gereken çalışmalar üzerine hazırlanan raporları sunmuşlardı. Karayolları Bölge Müdürlüğü, hazırlanan raporlar neticesinde harekete geçerek geçtiğimiz günlerde Alanya-Kuşyuvası-Taşkent Yolu Yalçı Mahallesi Kaplanhanı mevkindeki heyelan ıslahına yönelik ihale yaptı ve yüklenici firma ile sözleşmesini imzaladı.

Alanya’da trafo patladı, vatandaş bayıldı Alanya’da trafo patladı, vatandaş bayıldı

Çalışmalar hakkında bilgi aktaran Başkan Tavlı;

"Alanya-Kuşyuvası-Taşkent Yolu Yalçı Mahallesi Kaplanhanı mevkinde yapılan incelemeler neticesinde bu kesimde betonarme kazıklı yapı ile heyelan ıslahı çalışması yapılması planlanmaktadır. Heyelanın ıslahı için kazıklar yapılması planlanmış olup yarma şevi üstünde hareket eden zemin kaldırılarak taş dolgu ile drenaj imalatı yapılarak bu kesimde şev stabilitesinin sağlanması planlanmaktadır." dedi.

Güzelbağ-Gündoğmuş yol genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tavlı, "Güzelbağ-Gündoğmuş arasında yol platformunda çok fazla kaya kütlesinin düşmesi ve yol platformunun çok dar olması nedeniyle; Karayolları ekipleri tarafından Güzelbağ çıkışından itibaren 3 km ilerisinde Bayır Köyü ayrımında kadar kesimde yol genişletme, temel takviye ve sathi kaplama çalışmaları yapılmıştır. Devamında ki yolun yapılmayan kesimleri ise patlatmalı kazı yapılarak; yüklenici eliyle yapılabilmesi ihaleye çıkarılmış olup yüklenici firma ile imza atılmıştır.  İhale kapsamında Bayır Köyü Ayrımından Güzelbağ yönüne doğru 1,25 km’lik yolun genişletilmesi ve Ortakonuş Mahallesi yakınlarında kamyon geçişlerini engelleyen kayanın alınması planlanmaktadır. Karayolları ekiplerimizin 2 bölgemizde de yürütmüş olduğu çalışmalar bölge halkımıza hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.