Antalya ve Alanya'da evi olanlar dikkat: Kira beyanname süreci başladı Antalya ve Alanya'da evi olanlar dikkat: Kira beyanname süreci başladı

Alanya’da konut satışları yok denecek kadar azaldı. Tapudan alınan bilgilere bakıldığında yapılan tapu devirleri bile ikinci el konutların satım işlemi oluyor. Alanya’nın eski yükselişini geri kazanmak için büyük uğraşlar sergileyen sektör temsilcileri yurtdışında gerçekleştirilen fuarlara katılarak Alanya’nın tanıtımını yapmaya devam ediyor.

ALANYA’YA İLGİ AZALDI

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu ise gözlemlerinden bahsederek, “Son 10 gün içinde Almanya, İngiltere İsveç. Hepsi emlak fuarlarıydı. Genel olarak gözlemimde Alanya’ya olan ilgi azalmış. Pazarların daha çok Dubai, İspanya ve Kıbrıs’a kaydığını gözlemledim. İlçemizde bazı mahallelerde yaşanan ikametgah sorunu, fiyatların hızla artması ve Alanya’ya direkt ulaşımın zor olmasından ötürü talebin azaldığını gözlemledim. hızlı bir şekilde Alanya’nın tanıtımı için çalışma yapmamız lazım ki Alanya’nın marka değerini eskisi kadar üst seviyelere çıkaralım. Elimizden geleni yapmamız lazım. Alanya’mızı tüm dünyaya tanıtırsak en azından bu olumsuz havayı dağıtırız diye düşünüyorum” dedi.