İl Sağlık Müdürlüğü’nün deniz suyunda yaptığı tahlillerin sonucunun iç açıcı olmaması Alanyalı turizmcide şok etkisi yarattı. Deniz suyundaki kirlilik üzerine Salı günü olağanüstü toplanan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetimi, hem İl Sağlık Müdürlüğü, hem de otelcilerin farklı laboratuvarlara yaptırdığı tahlil sonuçlarını bir rapor haline dönüştürdü.

Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi

Deniz suyunda elde edilen kirlilik nedeniyle harekete geçen ALTİD Yönetimi, bunun faturasını da Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’ne çıkardı. Avsallar, Oba, Konaklı ve Mahmutlar’daki arıtma tesislerinin tam kapasite çalıştırılmaması, kanalizasyonun yetersiz olmasından dolayı denizlerde kirlilik oluştuğunu öngören ALTİD Yönetimi, bu konuda ALTSO Yönetimi ile ortak hareket etme kararı aldı.

Arıtma konusunda daha önce Büyükşehir Belediyesi’ni sözlü hem yazılı uyaran ama dinletemeyen ALTİD Yönetimi, Bakan Ersoy’a, “Bu arıtmaları yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı işletsin. Bu sayede hem denizlerimiz kurtulur, hem de turizm” diyecekleri de gelen haberler arasında. Bakan Ersoy’un ise ALTİD’in bu teklifine nasıl bir yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.