Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Ocak-6 Eylül 2023 tarihleri arasında ilçede bulunan toplu tüketim işletmeleri, satış yeri işletmeleri, üretim yeri işletmeleri ve yem işletmelerine yönelik belirli periyotlar halinde uygulamalar yapılarak denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde otel, restoran, fast food, dönerci, kafe, bar, okul yemekhane gibi 2 bin 668 toplu tüketim işletmesi denetlenerek 52 işletmeye toplam 968 bin TL para cezası uygulandı. 

SATIŞ YERLERİNE 645 BİN TL CEZA UYGULANDI

Market, AVM, bakkal, büfe, manav, kasap, hediyelik eşya, kantin, pazarlar gibi bin 436 satış yeri işletmeleri denetlenerek 33 işletmeye toplamda 645 bin TL cezai işlem uygulandı.

ÜRETİM YERLERİNE DE CEZA YAĞDI

Alanya’da yemek fabrikaları, pastane, fırın, ekmek fabrikaları, simitçi, et ve süt işleme tesisleri gibi üretim yerleri işletmelerine yönelik ise 409 işletme denetlendi. Denetimde 17 İşletmeye 276 bin TL cezai işlem uygulandı.

16 OLUMSUZ NUMUNEYE RASTLANDI

Denetimler kapsamında Alanya’da bulunan 56 yem işletme tesisi denetlendi. Ayrıca yapılan denetimlerde mikrobiyolojik, et tür tayini, kimyasal ve katkı maddesi aranmasına yönelik 170 adet numune alınarak 16 adet olumsuz numuneye rastlandı. Ekipler 345 alkol numunesi de alarak olumsuz numuneleri savcılığa bildirdi. Alanya’da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri toplam 4 bin 569 denetim yaptı.