Alanya’da artan nüfusla birlikte birçok konuda çözümler ve geliştirmeler yapılıyor. Yaşanan gelişmelerle birçok sorun çözülse de trafik ve park sorunu çözülemiyor. Geçtiğimiz günlerde Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya’nın da çözüm olarak yürümeyi önerdiği trafik problemi, kaza sayılarında da hissedilir artışa neden oldu.

HER 2 SAATTE 1 KAZA

Oba’da 3, Konaklı’da 3, Şekerhane’de 1, Türkler’de 1, Sugözü’nde 1, Tosmur’da 1, Hacet’de 1 ve Kızlarpınarı’nda da 1 kaza olmak üzere Alanya’da son 24 saatte tam 12 farklı kaza yaşandı. Yaşanan maddi hasarlı kazalarda yaralanan bazı sürücüler ise hastaneye kaldırıldı. “Alanya il olmalı mı?” sorusunu gündeme getiren yüksek sayıdaki kaza oranlarına nasıl bir çözüm bulunacağı bilinmiyor.

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

“TRAFİK İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALIR”

Geçtiğimiz yıl Alanya’nın tanınmış işadamlarından, Trust United Real Estate emlak firması sahibi Durmuş Özgen, Alanya’nın il olmaması gerektiğini söylemişti. Özgen yaptığı açıklamada, “Eğer Alanya il olursa yapılacak olan binalar ve artan trafikle Alanya içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Valilik getireceksin, en az 10 bin memur nüfusu daha eklenecek. Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm uygulanıyor Alanya’da, il olmamız için çok geç. 30 sene önce sorulsaydı evet olsun derdim, ancak şuan Alanya kesinlikle il olmamalı. Burayı il yapmaya harcayacakları parayla Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar hızlı tren getirsinler, çok daha faydalı olur” demişti.