Alanya Belediyesi, kentin tarımdan ticarete, turizmden gastronomiye her yönüyle gelişimi için çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Alanya Belediyesi, 5-7 Şubat tarihleri arasında Başak Fuarcılık öncülüğünde Cuma Pazarı Çok Amaçlı Fuar ve Etkinlik Merkezi’nde Alanya Otel, Restaurant, Kafe Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ile Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’na ev sahipliği yapacak. Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansman ile fuar ve yemek yarışmasının detayları paylaşıldı. Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, Alanya Turistik İşletmeler Derneği Başkanı Burhan Sili, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Başak Fuarcılık Genel Müdürü Sedat Bozkurt, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Ergül Demirel, Gastronomi Yıldızları Alanya Derneği Başkanı Hidayet Kızıları, Akdeniz Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği Başkanı Mustafa Gençler, Anadolu Teknik Yöneticiler Derneği Başkanı İlhami Yalçınkaya ile basın mensupları katıldı.

“TÜRKİYE’DE LİSANS SAHİBİ İKİ BELEDİYEDEN BİRİSİYİZ”

Fuarın Alanya için bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Başkan Yücel, “Turizmin en önemli faktörlerden birisi de gastronomi. Biz de bunun önemini çok iyi bildiğimiz için 2015 yılından beri önce Avrupa Mutfak Mirasına şimdi de Dünya Mutfak Mirasına üye olan ülkedeki iki şehirden birisiyiz. Birisi Gaziantep, birisi Alanya. Şu anda da 80’e yakın ülke içerisinden ülkemizdeki lisanslı iki belediyeden birisi olmak gurur verici. Şu anda ülkemizde bu lisans ile Dünya Mutfak Mirasına üye olacak kentlerin belirlenmesine de öncülük ediyoruz” dedi.

“YENİ İŞBİRLİKLERİ İÇİN ORTAM SAĞLAYACAĞIZ”

“Burada da gastronomiye verdiğimiz değerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yenilemek isterim” diyen Başkan Yücel, “5-7 Şubat günlerinde Alanya Belediyesi Cuma Pazarı alanında belediyemizin ev sahipliğinde Otel, Restaurant, Kafe Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı’na ev sahipliği yapacağız. Kentimizde bir ilk olma özelliği taşıyan ve üç gün sürecek olan fuar ile Alanyalı esnaflarımız ve şehir dışından gelecek pek çok firmayı fuar alanında ağırlayacağız. Pek çok firmanın birebir görüşmeler yapabileceği organizasyonda yeni iş birlikleri için ortam sağlanmış olacak” diye konuştu.

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

“8. GASTRO ALANYA FUARI DA GERÇEKLEŞECEK”

Fuar kapsamında Türkiye'nin sayılı yemek yarışmalarından kabul edilen Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm Aşçılar Derneği 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’nı da gerçekleştireceğiz. 16 ülkeden yarışmacı ve jürinin de katılacağı etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek. Lise, üniversite ve profesyonel şeflerden oluşan yarışma kategorisinde 95’i yurt dışından olmak üzere 450 aşçımız hünerlerini sergileyecek. 16 ülkenin temsilcisinin de olacağı yarışma Türkiye'nin en prestijli yemek yarışmalarından olacak. 8. Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’nda tüm şehirlerin kaptanlığında 20’ye yakın yurt dışından olmak üzere 85 jüri değerlendirme yapacak. Alanya halkını bir kez daha buradan davet ediyorum. Emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SİLİ VE ERDEM’DEN ‘İLK’ VURGUSU

ALTSO Başkanı Eray Erdem ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ise Alanya'ya yakışır bir fuar olacağını belirterek kültür ve sporun yanı sıra fuar turizminin de ülke ve kent ekonomisi açısından önemli olduğunu vurguladı. Fuarın ilk olması açından büyük önem arz ettiğini dile getiren Sili, Alanya'da böyle bir faaliyetin yapılmasının birçok sektöre olduğu gibi gastronomi alanına da pozitif yansıyacağını kaydetti. Fuarın, 25 bin civarında sektör profesyonelini ağırlaması bekleniyor.