Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak

Alanya ekip başkanı Ramazan Başkan, kampa 19 kişi ile katıldıklarını ve AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin ile eğitim şube müdürü Fadime Özbey’in kendilerine etkinlik hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Ramazan Başkan, eğitim kampında arama kurtarma ekiplerine çeşitli konularda uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti. Bu konular arasında barınma, yangınlara müdahale, orman yangını, afetlerde ilk yardım, suda ve doğada arama kurtarma, telsiz ve koordinat kullanımı gibi başlıklar yer aldı. Ramazan Başkan, eğitim kampının arama kurtarma ekiplerinin koordinasyonunu sağlamak ve senkronize çalışmalarını sağlamak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

AFAD koordinasyon çadırında Antalya AFAD İl Müdürü Necmi Erçin ile eğitim şube müdürü Fadime Özbey katılımcılara etkinlik hakkında bilgi verdi. Arama kurtarma ekiplerine, barınma, yangınlara müdahale, orman yangını, afetlerde ilk yardım, suda ve doğada arama kurtarma, telsiz ve koordinat kullanımı hakkında uygulamalı eğitim veriliyor.

cec8eb40

Antalya İl AFAD Müdürü Necmi Erçin, Antalya’da faaliyet gösteren arama kurtarma dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ekiplerin koordinasyonu amacıyla etkinlik düzenledik. Etkinliğimize 16 sivil toplum kuruluşunun yanı sıra 7 kamu kurumu temsilcisi katıldı. Ekiplerin senkronizasyon içerisinde çalışmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.