Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, esnafın son yıllarda büyük bir çıkmazın içerisinde olduğunu söyledi. Demir, “Esnafa her yerden bir maliyet, masraf çıkıyor. Bankaların bu konuda bir çözüm üretmesi gerekiyor. Bütün birimlerin esnafın yanında olması lazım” dedi.

Alanya’da müşteri yok, esnaf sinek avlıyor Alanya’da müşteri yok, esnaf sinek avlıyor

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Süleyman Hilmi Özdemir ise kredi kartlarına çok fazla faiz işlendiğini ifade etti. Özdemir, “Esnafımızın kar marjı çok düşük. Özellikle içki ve sigarada yüzde 3,8 gibi düşük bir kar marjına sahibiz. Komisyonlarda yaklaşık yüzde 4. Yani hiç para kazanmadan satış yapıyoruz. Bu da bizi rahatsız ediyor. Biz bunu ilgili bakanlıklara da ilettik. Kar marjlarının artması ve kart komisyonlarının düşmesi lazım. Burada haksız bir durum var. Biz komisyonların yüzde 1’e ya da daha aşağılara düşmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bankaların POS komisyon oranları ise bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Bazı bankalar POS için bir ücret almazken, bazı bankalar ise işlem tutarına göre yüzde 1 ile yüzde 5 arasında komisyon alıyor. Esnafın talebi ise komisyon oranlarının yüzde 1’in altına çekilmesi yönünde.