Alanya Belediyesi, Alanya genelinde yeşil alanların daha sağlıklı yetişebilmesi ve bitkilerin gelişimlerini desteklemek amacıyla; peyzaj bakım, budama, bitkilendirme ve ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ağaç ve çalı gruplarında yapılan budama çalışmalarının yanı sıra, kışlık mevsimlik çiçek ve çok yıllık bitki dikimi ile refüjlerin peyzajına da estetik bir görünüm kazandırılıyor.

Bu amaçla kentin çeşitli bölgelerinde 605 bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi ve çiçek dikim çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte, çeşitli hastalık ve zararlılara karşı ihtiyaç duyulan bitkilerde de ilaçlama çalışmaları da aralıksız sürüyor. Yeşil alanlarda bulunan ağaç ve çalıların kış öncesinde rutin ve bakım çalışmalarını da gerçekleştiren mevcut durumun iyileştirilmesi ve kentin daha yeşil hale gelmesi için gece gündüz çalışıyorlar.

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak

BUDANAN AĞAÇ ARTIKLARI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Budama çalışmaları ile gerek şehir estetiği gerek ağaçların ve yeşil alanların korunması ile sürdürülmesi ve gerekse trafik güvenliği ile halk sağlığının korunması amaçlanırken, şehrin neredeyse bütün caddelerinde budama çalışmalarımız sürecek. Öte yandan ağaçların budanması sonucunda ortaya çıkan ağaç ve bitki atıkları da değerlendiriliyor. Bu kapsamda Belediyemizin kompost tesisinde gerekli işlemlerden geçirilen ağaç budama artıklarının, sonrasında gübreye dönüştürülerek yeniden doğaya kazandırılmasını sağlıyoruz.” dedi.