Son günlerde gündeme getirilen mevcut belediye hizmet binasının akıbeti kamuoyunu etkisi altına aldı. Alanya kamuoyu konuyu tartışır hale geldi. Peki, bu tartışmaya ışık tutacağına inandığım bazı bilgileri sizlerle paylaşayım.

Alanya'mızın Kellerpınarı mahallesinde bulunan bu yapı ne zaman ve nasıl ve kimler tarafından yapılmış? Merhum mimar Vedat Dolokay projelendirmiş, merhum Belediye başkanı Müstakbel Dim tarafından başlatılmış, tefrişi hariç sonlanmış  sayın Belediye başkanı Cengiz Aydogan zamanında 1989 yılında hizmete sokulmuş hatta Başbakan Mesut Yılmaz bizzat açılışını gerçekleştirmiştir. Sayın Belediye Başkanı Av. Hasan Sipahioglu bu binada üç dönem hizmet üretmiştir.

Bu bina Belediye Hizmet Binası olmanın yanında, Evlendirme Salonu daha sonraları Sinema olarak da hizmet vermiş birçok kişinin hatıralarını bünyesinde barındıran bir bina olmuştur. Kentimizin en müstesna mevkisinde mevcudiyetini sürdürmektedir. Ortadan kaldırılması beraberinde pek çok hatırayı da silip götürecektir şüphesiz.

Bir şey yapılacak yapılacakta dikkat edilmesi gereken husus bu bölgede ilave araç trafiği oluşturacak projelerden uzak durmak ve o bölgeyi araç trafiğinden arındırmak, o şekilde halkın kullanımına kentin yararına sunmaktır.

Şimdi gelelim işin öte yüzüne yani resmi kayıtlara. Alanya Kellerpınarı, 217 ada 3 Parsel 5286.71 m2 mevcut Belediye sözüm ona Çay bahçesi, çarpışan otolar parkı ve Barış Manço çocuk parkı olan alandır.

Ayni adada 4 parsel 1859.63 m2 alan mevcut T.C. Alanya Belediyesi Hizmet Binası, ancak eski evlendirme binası hariçtir.

Adanın devamı 5 nolu parsel 4125.70 m2 hizmet binasının bir kısmı yandaki otopark ve pompa istasyonu ve park alanıdır.

  Mevcut durum tespitimizi bu şekilde yaptıktan sonra gelelim resmi yani tapudaki kayıtlardaki duruma. Peki, durum nedir diye bakınca gerçek biraz başkaca. Nasıl mı?

   3 nolu parsel PARK

   4 nolu parsel PARK VE KARGİR BÜFE VE PLAJ KABİNLERİ,

   5 nolu parsel ise ÇOCUK BAHÇESİ VE KARGİR HELA PLAJ KABİNLERİ.

  Sözün özü, bizim mevcut belediye hizmet binası tapu kayıtlarında yok hükmünde belki de ruhsatsız kaçak konumda. Aslında şunu yapalım, şuna dönüştürelim gibi tartışmalar ne kadar anlamlıdır bilinmez. Mevcut imar kanununa, kıyı kenar kanununa muhalif olan bu bina acaba ne olacak? Mevla'm neyler?  Neylerse güzel eyler. Yaşayıp görürüz İnşallah.