Yurdakul; 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimine karşı milletimizin gösterdiği cesaret, direniş ve demokrasi sevgisi tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi Bayramı'nı kutluyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan her türlü tehdide karşı dimdik ayakta durmaya devam edecektir. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütünce (FETÖ/PDY), Milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünün hain kalkışmasına,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden Aziz Milletimiz en güzel cevabı vermiştir.

Bu hain darbe girişimi,  Sayın; Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, Emniyet güçlerimizin şanlı cansiperane direnişi ve Aziz Milletimizin ölüme meydan okuyan asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir. Anayasal düzenimizi, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne, geçit vermeyen aziz milletimiz, Çanakkale ruhuyla günlerce meydanlarda Demokrasi nöbeti tutarak, darbecilere geçit verilmeyeceğini, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Alanya’da motosiklet yayaya çarptı: 1 ağır yaralı Alanya’da motosiklet yayaya çarptı: 1 ağır yaralı

Bu hain darbe teşebbüsünü yarınlarımıza en iyi şekilde anlatmalıyız. Bu nedenle, 15 Temmuz darbe girişiminde, Aziz Milletimizin göstermiş olduğu bu güçlü iradenin, her daim hafızalarda diri tutulması fevkalade önemlidir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanılanlar karşısında birlik ve beraberliğimiz sayesinde, nelerin başarılabileceğini bütün dünya görmüş oldu. Bu coğrafyada ebediyen yaşamamızın tek yolu birlik ve beraberliğimizi her daim diri tutmaktır.

Dün olduğu gibi bu gün de devletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde mücadele edilecektir. İç ve dış saldırılara rağmen ülkemiz gün geçtikçe büyümeye, kalkınmaya, refahını artırmaya, sanayi, eğitim, bilim, sağlık ve altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle; vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.