Meclis oturumunda söz alarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibine sorular yöneten Nazmi Zavlak, “Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım’ı kapsayan 4 aylık süreçte emeklilik hakkını kazanıp da tazminatlarını henüz alamayan belediye personeli bize müracaat etti. Konu bize iletildikten kısa bir süre sonra, yani son birkaç gündür bazı personelin tazminatı yatırmaya başlanmış. Biz geçmişte Alanya Belediyesi zor durumda kalmasın diye kredi çekme taleplerinize onay vermiştik ama nedense çekilen bu krediler personelin tazminat ödemelerinde kullanılmıyor” dedi.

Emekli olan personelin çocuğunu evlendireceğini, ev alacağını, borçlarını ödeyeceğini ancak 4 aydır para alamadıkları için mağdur olduklarını söylediklerini belirten Zavlak, “4 aylık enflasyon değerleri de bazı alınarak ödeme yapılması gerekir. Belediyenin kasasında her zaman bir para birikiyor. Yani biz 4 ay içerisinde istesek bunu ödeyebilirdik. Eğer kasa boş ise bizden kredi çekilmesi noktasında destek talep edebilirsiniz. 4 aydır neden personel bekletiliyor?” diye sordu.

Özçelik’in ilginç ataması: Ak Partili Durmaz’ı zabıta amiri yaptı Özçelik’in ilginç ataması: Ak Partili Durmaz’ı zabıta amiri yaptı

Nazmi Zavlak’ın bu sert eleştirilerine yanıt veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Bazen bürokratik işlemlerden dolayı personelin emeklilik işlemleri gecikebiliyor. Ödeme aksaklıkları da bundan kaynaklanabilir. Ben 19 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar hiçbir personelimin maaşını diğer aya aktarmadan, günü gününe ödemişimdir. İnanın emanet paralarla bile maaş ödediğimiz zamanlar olmuştur. Bundan 2 ay önce 18 milyon TL açığımız vardı, krediyi o yüzden çektik. Ama son birkaç yıldır dünyada ve ülkemizde, özellikle pandemi döneminde nasıl bir ekonomik kriz yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bizim de elimizde sihirli değnek yok ki, bir yerden alıp başka bir yere koyamıyoruz. Bunların hepsini dengelemeye çalışıyoruz. Emekli olup tazminat hak eden personelimize ödemeleri de en kısa sürede yapılacaktır” dedi.