Dünyayı kasıp kavuran “en güçlü benim” diyen ülkeleri dahi dize getiren, dünya çapında bir salgın haline dönüşen coronavirüs ekonomik ve global bir kriz haline geldi. Kriz nasıl yönetilir, devletin en üst kademesinden başlayıp kademe kademe ilerler. 

Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, İçişleri, Adalet, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı şeklinde devam eder. Merkeze bağlı yönetim İl Yönetimi (Valilik) İlçe Yönetimi (Kaymakamlık)  Köy Yönetimi (Muhtarlık) böyle devam devam eder.

Coronavirüsü olayı şuanda tek bir kurumdan yani Sağlık Bakanlığı tarafından çok güzel, harikulade ve  emin adımlarla takip ediliyor. Gün bitiminde gecenin belirli bir zamanda aralığında en yetkili ağızdan günün hasta sayısı, ölenlerin yaş aralığı,  kimlerin bu hastalığa karşı daha duyarlı olması gerektiği açık ve net bir şekilde açıklanıp, insanların kendi sağlığı ile diğer kişilere karşı neler yapılıp yapılmayacağı belirtiliyor.

Alanya ilçe olması sebebiyle böyle bir açıklamayı kimin yapması gerekiyor. Tabiî ki de Antalya Valisi Münir Karaloğlu. Eee Sayın vali bey bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı mı tabiî ki de yaptı “Sosyal medyada dolaşan sahte haberlere, ses kayıtlarına kesinlikle itibar etmeyin” dedi.

Neymiş Coronavirüsü salgını ile ilgili Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu hiç açıklama yapmamış, Alanya’nın yöneticilerini toplamamış bilgilendirme yapmamış. Falan filan, mış miş bu tur dedikoduları bırakın.  Kriz yönetmek her babayiğidin harcı değil.

Kaymakam Harputlu tam bir Devlet Adamı ciddiyetiyle Alanya için gece gündüz demeden çalışan bir cevherdir. Şunu net söylüyorum Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, olduğu sürece Alanya’da hiçbir sorun yaşanmaz.

Bu dünya şehri Alanya ne Kaymakamlar ne müdürler gördü. Krizi yönetemeyen, havada saatlerce polis helikopterinin uçtuğunu gördük.

Kaymakam Harputlu sağduyulu, soğukkanlı ve gerçek bir devlet adamı bunu bilmeyen varsa öğrensin. Devlet Adamlığı şov yaparak, çarşı pazar gezerek ‘Ben Alanya Kaymakamıyım’ diyerek, seni tanımayanlar  ‘’Bende Antalya Valisiyim’’ diye komik duruma düşmekle olunmaz.

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu Alanya’da görev noktasındaki devleti adamı gibi temsil eden en iyi Kaymakamlar arasına girdi. Emrinde görevli kurum kuruluş ile oda ve STK yönetim kurulu başkanlarına sorun.

Ne yani Kaymakamlık makamı her yaptığı toplantıyı ele âleme duyurma gibi bir görevimi var, yaptığı her işi şova mı dönüştürecek. Devletin reklama ihtiyacı yok kardeşim.

Alanya’da, sarı saçlım mavi gözlüm şarkısına karışan, gazetelerin birinci sayfalarını görmeden ‘basamazsınız’ diyen Kaymakamlara şahit olduk.

Horoz ölür, gözü çöplükte kalır misali olma. Allah’ını Seviyorsan otur oturduğun yerde. Alanya’ya uzaktan ayar vermeye çalışma.

Şunu net söylüyorum!

Kaymakam Harputlu’nun sesi soluğu çıkmıyor, diye vurun abalıya dedirtecek halimiz yok.

Sanaldaki hanımlar beyler, unutmayın Devletimiz evde oturacak kadar 65 yaş üzerinde değil, her zaman 18 yaşındadır.

Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın benden söylemesi…