Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kutlamaları başladı. Kutlamalar kapsamında saat 13.00’te Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenine Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, siyasiler, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ile vatandaşlar katıldı. Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel’in çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Törenin ardından 13.30’da yine anıt önünde ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Alanya Bayramları’ adlı siyah beyaz fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Törene katılanların ziyaret ettiği sergi 1 hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

KUTLAMALAR YARIN DA SÜRECEK

‘Cumhuriyet Bayramı’ kutlamaları 29 Ekim Pazar günü de sürecek. Saat 09.15-09.30 arasında Kaymakam Ürkmezer tarafından kaymakamlık makamında tebrikler kabul edilecek. Tebriklerin ardından kutlamalar saat 10.00’da iskeledeki Şelale Meydanı’nda resmi tören ile devam edecek. Buradaki tören halkın bayramının kutlanması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kaymakam Ürkmezer’in konuşması, yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi, şiirler, gösteriler, okulların tören geçidi ile sürecek.  

614aba45

FENER ALAYI VE KONSER DÜZENLENECEK

Başkan Erdem, esnafın sorunlarını dinledi Başkan Erdem, esnafın sorunlarını dinledi

Kutlamalar kapsamında saat 19.00’da ise Atatürk Anıtı önünden başlayacak olan büyük ‘Cumhuriyet Korteji’ düzenlenecek. Ardından 20.30’da ise belediye sarayı arkasında 100. Yıl Funda Arar konseri ile kutlamalar zirve yapacak. Öte yandan, 29 Ekim Pazar günü eşsiz manzarasıyla misafirlerine unutulmaz anılar bırakan Alanya Teleferik gün boyunca halka ücretsiz olacak.