Hatay’lı gazeteci Mustafa Dilek’in iddialarına göre, Antakya’da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’ne aldırdı. Aynı okulun yurdunda da konaklamaya başlayan kız kardeşler, deprem travması nedeniyle birlikte uyumaya başladı.

Ancak bu durum, yurtta kalan diğer öğrenciler tarafından yurt yönetimine şikayet edildi. Yurt rehber hocası, kız kardeşlerin durumunu analiz etmek yerine “Siz eşçinselsiniz” diyerek suçladı. Daha sonra Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y., kız kardeşlerin babasını arayarak “Kızların eşcinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz” dedi.

Baba ise “Bana bunu ispatlayın” diye karşılık verdi. Ancak yönetim, iddialarını ispatlayamadı. Bunun üzerine 15 Aralık akşamı yönetim, kız kardeşleri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan attı. Kız kardeşler, o geceyi babalarının bir tanıdığının evinde geçirdi.

5 Ocak tarihinde ise Okul Müdürü, kız kardeşleri disipline sevk ettiklerini ve kayıtlarını almalarını istedi. Okul Müdürü, “Çocuklarınızın adı okulda çıktı, ben tutamam okulda” dedi. Baba ise “Sizi dava edeceğim ve çocuklarımın kaydını aldırmayacağım” şeklinde konuştu.

Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu

Kick boksta biri kendi yaş grubunda dünya birincisi, diğeri ise dünya üçüncüsü olan kız kardeşler, yaklaşık 40 gündür psikolojik baskı altında. Çocuklarının adının okul yönetimi tarafından çıkarıldığını söyleyen baba çözüm bekliyor.