Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından yoğun bir şekilde göç alan Alanya’da, artan fahiş kiralardan Ruslar sorumlu tutulmuştu. İşlek caddelerdeki yoğun trafiğinde sorumlusu olarak görülen Rus plakalı araçlar Alanya’ya kaldırabileceğinden fazla bir yük bindirmeye devam ediyor. Alanyalılar tarafından tepki görmeye devam eden yerleşik Ruslar, bu seferde Alanya’da bulunan otobüs duraklarını deyim yerindeyse işgal etmiş durumda.

TÜRKÇE YERİNE KİRİL ALFABESİ

Alanya’nın duraklarında birçok Türk vatandaşının anlamakta zorlandığı, Kiril alfabesiyle yazılmış afişler tepki çekiyor. Konser ve benzeri etkinliklere Rusları davet eden posterlerin, Türkiye sınırları içerisinde bulunan Alanya’da ayrımcılığa da neden olduğu ifade ediliyor.

AFİŞÇİ RUSLARA YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Alanya’da bir Rus uyruklu şahsın, şehrin bazı noktalarına Rusça etiketler yerleştirerek Rus plakalı aracıyla korsan taksicilik yaptığı ortaya çıkmıştı. Skandal olayın ardından emniyet birimlerinin operasyonu sonucu gözaltına alınan korsan Rus taksici hakkında işlem başlatılmıştı. Bu emsal olayın ardından duraklara afiş asan Rus şahıslara yönelik bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.