Payallar’a yapılacak hastane inşaatı sürüyor Payallar’a yapılacak hastane inşaatı sürüyor

TİP’in açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir ve yönetimi de katıldı. Açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Can Atalay’ın milletvekilliğini düşüren kararının “anayasal güvenceleri yok sayan bir darbe” olduğu belirtildi.

TİP Alanya İlçe Örgütü, Can Atalay’ın “Gezi’nin en güzel çocuklarından biri” olduğunu ve Hatay halkının iradesiyle meclise gönderildiğini vurguladı. Açıklamada, Yargıtay’ın ve TBMM’nin Anayasa Mahkemesi kararlarını fiilen yürürlükten kaldırdığı ve Türkiye’de anayasal güvencelerin ortadan kalktığı iddia edildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, “Bu ülkenin tarihinin en aydınlık sayfalarından biri olan Gezi Direnişi’ni kirletebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ölümü reva gördüğünüz, ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz” diyen TİP Alanya İlçe Örgütü, halka mücadele çağrısında bulundu. Açıklamanın sonunda, “Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak” sözleri yer aldı.