p>Zergele kampına yönelik hava harekâtında sivillerin vurulduğu algısı yaratmaya çalışan PKK\'nın, sivilleri canlı kalkan yaptığı ortaya çıktı
Güvenlik kaynakları PKK\'nın lojistik ve koordinasyon amaçlı kullandığı Zergele Kampı\'na yönelik hava harekâtında sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığını belirledi. Türkiye\'nin düzenlediği operasyonlar karşısında uluslararası kamuoyunda destek görmeyen örgütün bu yöntemle ikinci bir Uludere algısı yaratmaya çalıştığı kaydedildi. \"Siviller katlediliyor\" algısı üzerinden propaganda yürüten örgütün saldırı sırasında kampta, İran, Irak ve Suriye\'de faaliyet gösteren birimlerinin üst düzey yöneticilerinin buluştuğu, üçüncü bir ülkenin istihbarat birimleriyle de görüşme halinde olduğu belirtildi. DAEŞ terör örgütünün de sıklıkla kullandığı canlı kalkan yöntemiyle hareket eden PKK\'nın Irak ve Suriye\'de DAEŞ terör örgütünün saldırılarına karşı Kandil\'de bulunan silahlı unsurlarını bu bölgelere kaydırdığına yer verildi. 
ÇATIŞMADAN KAÇINIYORLAR 
Çatışma tecrübesi bulunan militanların büyük çoğunluğunun DAEŞ\'e karşı mücadele etmek için Suriye\'deki YPG saflarında görev aldığı, Türkiye\'de bulunan \'tecrübesiz\' militanların ise güvenlik birimleriyle karşı karşıya gelmekten kaçındığına vurgu yapıldı. Şehirlerde polis ve asker noktalarına silahlı ve bombalı saldırı yapılırken, çatışmaktan kaçınan militanların ise çoğunlukla yol kesme, araç kundaklama ve mayın döşeme eylemleri üstlendiklerinin altı çizildi. 
GENELKURMAY: KÖY DEĞİL KAMP
Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada Zergele Kampı\'nda sivillerin öldüğü iddiasına yanıt verdi. İddianın yalanlandığı açıklamada şöyle denildi: \"Bazı basın yayın organlarında Irak kuzeyine icra edilen hava harekâtı esnasında bir köyün bombalandığı, sivil şahıslardan ölen ve yaralananların bulunduğu iddiası yer almıştır. Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmıştır. Teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp terör örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir.\"
BÖLGEYE GİDEN AMBULANSLARA DA PKK\'DAN ATEŞ...
Hain saldırı sonrası karakolda büyük hasar oluşurken, patlamanın etkisiyle köydeki evlerin de camları kırıldı. Yapılan incelemelerin ardından karakol binası branda ile kapatılırken, karayolu tekrar ulaşıma açıldı. Teröristler, saldırının ardından bölgeye sevk edilen ambulanslara da ateş açtı. İki ambulansın camları patladı. Özel harekât timlerinin sağladığı güvenlik sonrası yaralı askerlere müdahale edildi. Askerlerden durumu ağır olan 4\'ü, Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi\'nde tedavi altına alındı. 
TERÖRİST DE PARÇALANARAK ÖLDÜ 
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Doğubayazıt ilçesindeki Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktörün patlatıldığı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu bildirildi. İntihar saldırısını yapan teröristin de parçalandığı belirtildi. Saldırının ardından Karabulak Jandarma Karakolu\'na giden Vali Musa Işın yetkililerden bilgi aldı. Vali Işın daha sonra hastenede tedavi gören askerleri ziyaret etti ve doktorlardan yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edindi.