Haber - Burak ÖZTUNÇ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın girişimleri doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapan Antalya Milletvekilleri ve Tarım Bakan Yardımcısı Hadi Tunç himayesinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya ve ilçelerinde faaliyet gösteren ziraat odalarının başkanları katıldı. Toplantıda Antalya tarımının sorunları masaya yatırıldı ve üreticilerin sorunları dile getirildi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’de toplantıya katılan isimler arasındaydı. Göktepe toplantıda ele alınan konuları şu şekilde özetledi:

“2019 yılı tarımsal destekle,  ilaç gübre ve mazot gibi girdilerin çok yüksek olması, tarımsal elektrik faturalarımızın çok yüksek olması, miras kanunu ve arazilerin bölünemiyor olması, vasfı zeytinlik geçen tapulu üzerinde ÇKS’ye girilmemesi, tarımsal planlamanın olmaması, hal yasası, gübre takip sistemi, TARSİM sigortalarında yaşanan sorunlar, tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin daha etkin yapılması konuları ele alındı. İlgilerinden dolayı TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar'a, Sayın Bakan Yardımcımız ve Sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ederim.”