2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, Fransa´yı 2-0 mağlup etti ve grupta 3´te 3 yaparak liderliğe yükselmeyi başardı. Bugün oynanacak olan İzlanda-Türkiye maçı ise gruptaki liderlik yarışında önemli adımlardan bir tanesi olarak göze çarpıyor. Grupta oynanan 3 maçı da kazanan millilerimiz bu kez deplasmanda 3 puan peşinde olacak. Son 5 maçının tamamını kazanan A Milli Takım, hem seriyi devam ettirmek hem de grup liderliğini sürdürmek istiyor.

İki ekibin kozlarını paylaşacağı EURO 2020 mücadelesi 11 Haziran 2019 Salı günü oynanacak. 21:45’te başlayacak olan karşılaşma TRT1 ekranlarından da canlı olarak izlenebilecek.

TÜRKİYE, İZLANDA İLE KAÇ KEZ KARŞILAŞTI ?

Tarihlerinde daha önce 11 kez karşı karşıya gelen takımların mücadeleleri 2 kez beraberlikle tamamlanmıştı. 7 karşılaşmadan İzlanda sahadan galibiyetle ayrılan taraf olurken 2 mücadeleden de Milli Takımımız galibiyetle ayrıldı.

MUHTEMEL 11'LER 

İzlanda: Halldorsson, Hermannsson, Arnason, R.Sigurdsson, Skulason, Gudmundsson, Gunnarsson, Bjarnason, Sigurjonsson, G.Sigurdsson, Kjartansson

Türkiye: Mert, Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Dorukhan, Mahmut, İrfan Can, Yusuf Yazıcı, Kenan, Burak