Alanya Marina'da 8-9 Aralık tarihlerinde Alanya Sportif Olta Balıkçıları Derneği'nin (ASOBDER) düzenlediği olta balıkçılığı turnuvası 'Alanya Jigging Tournament 2018' ismiyle gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir turizm ve Alanya'da yapılabilecek aktivitelerin çeşitlenmesi amacıyla yapılan turnuvaya Türkiye'nin birçok şehrinden yarışmacı katılacak. Yaklaşık 150 profesyonel balıkçının katılması beklenen turnuva 07.00'de başlayıp 18.30'da sonlanacak. Son günde ise aynı saatte başlayacak olan yarışma 12.30'da sona erecek ve ödül töreniyle dereceye giren balık tutkunları ödüllendirilecek.

'BÜYÜK BALIĞIN PEŞİNDEYİZ'

ASOBDER Başkanı Hakan Kalaycı, dernek olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Yarışmaya başvurular devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden katılımcılarımız var. Yaklaşık olarak 25 tekne katılımcı bekliyoruz. Hava şartlarının kötü gitmesi katılımcı sayımızı azalttı. Sportif amaçlı bir balık tutma yarışması yapıyoruz. Büyük balığın peşine gitmeyi hedefliyoruz. Yarışmanın kategorisi en büyük balık birincisi, en büyük balık ikincisi ve üçüncüsü şeklinde olacak. Kategorilerde 3 ana ödülümüz olacak. Yakalanması yasak balıkların denize geri bırakılması da ekstra bir ödül içeriyor. Onun için de yakala bırak diye ayrı bir ödülümüz var. 2 gün sürecek yarışlarda 5 klasman olarak yarışmacılarımıza ödül vereceğiz" dedi.

'20 BİN TL'LİK ÖDÜL DAĞITACAĞIZ'

'En Büyük Balık', 'Yakala Bırak' ve 'Jüri Özel' kategorilerinde toplamda 20 bin TL'lik hediye çeki dağıtacaklarını belirten Kalaycı, "Su ürünlerinin kontrollünde yapılan bir yarışma olacak. Alanya ilk olacak ve sürdürülebilir turizm katkısı olacağını düşünüyorum. Balık sevdalılarını Alanya'ya bekliyoruz. Yakalanan balıkları da sosyal sorumluluk projelerinde değerlendirilmesi için satışı gerçekleştirip elde edilen geliri bir kurum veya derneğe bağışlayacağız" diye konuştu.