Aytemiz Alanyaspor, şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe'ye konuk oldu. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada turuncu yeşilli takımda sarı kart cezalısı Welinton Silva'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Haydar Yılmaz, Isaac Sackey ve Berkan Emir forma giyemedi.

Maçın ilk yarısında önemli gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Aytemiz Alanyaspor, kalesini koruyamadı. Fenerbahçe 20'nci dakikada Giuliano, 27'nci dakikada Fernandao'nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıya golle başlamak isteyen turuncu yeşilli takım varlık gösteremedi. Fenerbahçe 60'ıncı dakikada Giuliano'nun penaltıdan kaydettiği golle karşılaşmayı 3-0 kazandı.

6 galibiyet ve 3 beraberliği bulunan Aytemiz Alanyaspor, ligdeki 13'üncü yenilgisini aldı. Geçen hafta sahasında Atiker Konyaspor'a 2-0 kaybeden Akdeniz temsilcisi 21 puanla 16'ncı sıraya geriledi.

'GOL YAPSAK, DİRENCİMİZ ARTABİLİRDİ'

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman maç sonu yaptığı değerlendirmede, "5'inci dakikada Fernandes'le yakaladığımız pozisyonu gol yapsak, direncimiz artabilirdi. Geçen hafta lideri yenen Fenerbahçe'nin golden sonra coşkusu arttı. Oyun 2-0'ken 1 gol yakalayıp Fenerbahçe'yi tedirgin edebilir miyiz diye düşündük ancak Welinton ve Sackey'i aradık. Geçen hafta lideri yenmiş takımın, bu coşkuyu bugün fazlasıyla gösterdiğini ve gollerden sonra direncimizin kırıldığını gördük. Aykut Hoca'ya başarılar diliyorum" dedi.

'FENERBAHÇE'NİN İKİNCİ GOLÜ NET OFSAYT'

Fenerbahçe'nin geçen hafta Medipol Başakşehir'i yenmesinin bu hafta kendileri açısından dezavantaj olduğunu dile getiren Karaman, "Çünkü taraftarını tribüne topladı ve bizim mutlaka gol bulmamız gerekiyordu. Çünkü bu maç 0-0 gitmezdi. Pozisyon yakaladık ama atamadık. Fenerbahçe'nin ikinci golü net ofsayt. Kardemir Karabükspor maçında 2 kırmızı kart vermesi gerekiyordu hakemin vermedi. Hakemlerimiz formsuz. Biz mağlubiyeti hak eden bir oyun oynadık. Hakemler de bunda etkin oluyor. Buradaki Gençlerbirliği maçında da Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı ancak verilmeyen kırmızı kart vardı. Bugün Fenerbahçe'nin de golünü vermedi hakem. Bir formsuzluk var. Ya çalmaktan korkuyorlar, idare etmenin peşindeler" diye konuştu.

'İÇ SAHADA OYNASAK DAHA FARKLI OLABİLİRDİ'

38 puan toplamanın çok önemli olduğunu dile getiren Karaman, 6 maç kazanmaları gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Geçen hafta oynadığımız oyun iyi bir oyundu. Ancak bugünkü rakip Fenerbahçe. Belki bu maçı iç sahada oynasak daha farklı olabilirdi. Devreye 1-0 girseniz başka şekilde çıkarsınız ikinci yarıya. Kadroda sıkıntımız var. Vagner Love'un olduğu bir takım ve olmadığı bir takım var. 4 tane yeni transfer var. Bu isimleri takıma dahil etmeye çalışıyoruz. 2 hafta sonra belki aldığımız isimler farklı olabilir. Ancak Atiker Konyaspor maçındaki oyunun üzerine çıkacağız. Büyük takımlar, kadro ve hamle gücü olarak Anadolu takımlarından daha güçlü. Her rakip de Fenerbahçe gibi olmayacak."