İYİ Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, partilerine yüksek bir ilgi olduğunu söyledi. Aynı zamanda karşılarında zorluklar olduğunu aktaran Sağır, medya anlamında da güçlük çektiklerini kaydetti. Tahmin ettikleri başarıyı geçeceklerini gördüklerini belirten Sağır, “Antalya'da İYİ Parti taban olarak en güçlü illerden biri olarak öne çıkıyor. Antalya, Ak Parti'nin son 10 yılında en büyük sıkıntıyı gören şehirlerden biri. Çünkü turizm, ihracat ve tarımda büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntılara çözüm üretilemedi. Turizm sahipsiz kaldı. Uluslararasındaki kavgacı üsluptan dolayı Türkiye'nin tarım ürünlerini ihraç edeceği ülkelerle sıkıntımız var. Dövizdeki yükseliş, girdilerde büyük yükselişe neden oldu. Ürünlerin fiyatı aynı dururken, girdiler yüzde 100'ün üzerine çıktı. Yabancılara gayrimenkul satışları vardı. Türkiye'nin AB ile kavgalı hali, yabancıların mülklerini satarak Antalya'yı terk etmesine neden oldu. Bu da inşaat sektörüne büyük darbe vurdu" diye konuştu.

BAŞA BAŞ BİR MÜCADELE

Antalya'nın son yıllarda yaşadığı sıkıntı nedeniyle nefes almak istediğini kaydeden Sağır, bu değişimi Meral Akşener'in ifade ettiğini söyledi. Sağır, seçim sonuçlarıyla ilgili iddialı laflar söylemeyi doğru bulmadığını belirterek, “İYİ Parti Antalya'da Ak Parti ve CHP ile başa baş bir mücadele sergileyecektir. Sokaktan aldığımız izlenim MHP, Antalya'da vekil çıkaramayacak gibi görünüyor. Antalya'da HDP'ye oy verenlerin bu seçimde vermeyeceklerine inanıyorum. Doğu ve Güneydoğu'daki HDP oyları ile batıdaki HDP oylarını birbirine karıştırmamak lazım. Benim düşünceme göre HDP Antalya'dan vekil çıkaramaz" dedi.

SEÇİM SANDIKLARININ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA İTTİFAK

Nizamettin Sağır, seçim sandıklarının güvenliğine yönelik, ittifak kurdukları CHP ve Saadet Partisi'yle birlikte çalışacaklarını söyledi. Sağır, “Antalya'da hiçbir sandığı boş bırakmayacağız. Ama seçim koordinasyonunda bir ittifak yok. CHP'liler kendi adayları için oy isteyecek, biz de kendi adaylarımız için oy isteyeceğiz. Bu konuda birlikte bir çalışma olmaz. Antalya'daki mitingimize CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek gelmişlerdi, biz de Muharrem İnce'nin Antalya'daki mitingine katılacağız. Bu nezaket çok uzun süreden beri var" dedi.

AKŞENER'İN MİTİNGİNİ DEĞERLENDİRDİ

Meral Akşener'in Antalya mitingini de değerlendiren Nizamettin Sağır, miting tarihinin siyasi hayatında gördüğü en riskli zamanda yapıldığını söyledi. Adayların netleştiği günün ertesi günü, Ramazan ayı, hafta içi ve mesai saatlerinde olduğu bir günde mitingin yapıldığını dile getiren Sağır, olabilecek en kötü zamanda miting gerçekleştirdiklerini aktardı. Sağır, olumsuzluklarına rağmen ciddi bir katılım olduğunu kaydetti.

'EN FAZLA AK PARTİ'DEN OY ALIRIZ'

Antalya'da en fazla Ak Parti'den oy alacaklarını ileri süren Nizamettin Sağır, mevcut gidişattan kendileri kadar rahatsız olan Ak Partililer olduğunu söyledi. Antalya'da adaylıklar konusunda küskünlük olmadığını dile getiren Sağır, dengeler gözetilerek liste oluşturulduğunu söyledi. Liste oluşturulurken görüşlerinin alınamadığını belirten Sağır, “Daha önce isim bazında değil de ilçeler bazında verdiğimiz değerlendirmeler vardı" dedi.