Haber: Gazete Alanya

Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi.

Alanya’dan Antalya Milletvekilliği için aday gösteren bir diğer parti de Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP’de Antalya Adayları arasında 23’üncü dönemde de milletvekilliği yapan Hüseyin Yıldız listede 4’üncü sıradan girdi. Hüseyin Yıldız’ın özgeçmişi şöyle;

HÜSEYİN YILDIZ

25 Mayıs 1959'da Antalya Alanya'da doğdu. Babasının adı Nuh, annesinin adı Saffet'tir. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak meslek hayatına başladı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği Alanya Şube Başkanlığı, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Temsilciliği, Alanya Türk Ocağı Şubesi Kurucu Üyeliği, Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Kurucu Üyeliği, Alanyaspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mali Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu. İngilizce bilen Yıldız, bekârdır.

MHP’den Antalya Milletvekili adayları listesinde yer alan bir diğer Alanyalı da Ömer Özbek oldu. Ömer Özbek Mahmutlar’da yaşayan bir inşaat mühendisi ve ilk kez Milletvekilliği için aday oluyor. Özbek’in özgeçmişi şöyle;

ÖMER ÖZBEK

1973 yılı Kayseri İli Develi ilçesi Çaylıca Köyünde doğan Özbek, İlkokul, ortaokul ve lise 2. sınıfa kadar lise öğrenimini Develi’de, lise 3. Sınıfı İstanbul Haydar Paşa Lisesinde tamamladı.

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne kaydını yaptırarak 1996 yılında yükseköğrenimini tamamladı. 1990 ile 2004 yılları arasında İstanbul’da kuyumculuk ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 2004 yılından itibaren Alanya’da Yaparlı A.Ş VE Yenisey A.Ş ile inşaat müteahhitliği yapıyor.

İyi derecede Almanca ve Rusça dillerini konuşup yazabiliyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Özbek’in; Hüseyin Kürşad, Hamza Turan, Haydar Saltuk isimli üç oğlu var.

Lise çağlarında Kamu Çalışanları Vakfı ile başlayan teşkilatçılık hayatı Bizim Ocak ve Ülkü Ocaklarında devam etti. Alanya İlçe Yönetimi, Antalya İl Yönetimi üyeliklerinde davasına ve MHP’ye hizmet etti. Halen Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Üst Kurul Delegesi olarak görevli.