Haber: Gazete Alanya

Partilerin 24 Haziran seçimleri öncesi tüm partilerin adaylık listesi açıklama süresi sona erdi. Partilerin listesinde birçok Alanyalı isme de yer verildi. Özellikle AK Parti’de ilk üç sıra Alanyalı Milletvekillerine verilirken, Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk sıradan aday gösterildi.

Bakan Çavuşoğlu’nun özgeçmişi şöyle;

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 tarihinde Alanya ilçesinde doğdu. Emin Paşa Lisesi'nde tahsil gördü. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Bunun yanında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Long Island Üniversitesi'nde de ekonomi alanında master yaptı. 1993 senesinde de Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Avrupa Birliği uzmanlığını tamamlayan Çavuşoğlu, aynı yıl içerisinde Bilkent Üniversitesi’nde doktora programına başladı.

1995'de de Çevre Bakanlığı’nda çalışmalarda bulundu. Daha sonra siyasete atılarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 2002, 2007, 2011 ile 2015 genel seçimlerinde Antalya milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 2010 yılında da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Genel Başkanlık makamına seçildi. 2013'de de Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun Başkanı oldu. 25 Aralık 2013 kabine revizyonunun ardından da Avrupa Birliği Bakanlığı vazifesine tayin edildi.

Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan 62’nci Hükümet döneminde de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 13 Eylül 2015'de de AK Parti'nin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 24 Kasım 2015'de kurulan 64’üncü Hükümet'te tekrar Dışişleri Bakanlığı görevine atandı. Mevlüt Çavuşoğlu 65’inci Hükümet döneminde de bu vazifesini sürdürmektedir.

Alanyalı bir diğer AK Parti Antalya Milletvekili adayı ise bir önceki dönem de Milletvekili seçilen Sena Nur Çelik oldu. Çelik bu seçimlerde AK Parti listelerinde 3’üncü sıradan yer buldu. Sena Nur Çelik’in özgeçmişi şöyle;

SENA NUR ÇELİK

Sena Nur Çelik, 15 Ağustos 1986'da dünyaya geldi ve Alanyalıdır. Baba adı Mustafa, anne adı Saniye'dir. Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere’de Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başarı derecesiyle tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin denklik programından mezun oldu.

London School of Economics’te Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, Tahkim ve Sermaye Piyasaları konularına ilişkin çalışmalar yaparak, yüksek lisansını tamamladı.

Warwick Üniversitesi’nde uluslararası öğrenci temsilcisi ve London School of Economics’de Türk öğrenci grubu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Lisans eğitimi sırasında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve çeşitli hukuk bürolarında staj yaptı.

2011 yılından itibaren uluslararası bir hukuk firmasında, Türkiye’de ve yurtdışında, büyük altyapı projeleri, şirket birleşme ve devralma ile stratejik ortaklık ve yeniden yapılandırma projeleri gibi ticari ve finansal işlemlerde önde gelen yabancı ve yerel yatırımcılara avukatlık ve danışmanlık hizmeti verdi. Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor.

26’ Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili.

Alanya’nın yakından tanıdığı bir diğer Milletvekili adayı ise, halen mevcut 26’ıncı dönemde AK Parti’de Antalya milletvekilliği yapan İbrahim Aydın oldu. İbrahim Aydın’ın özgeçmişi şöyle;

İBRAHİM AYDIN

İbrahim Aydın, 13 Haziran 1962'de Antalya Manavgat'ta dünyaya geldi. Baba adı Şevket, anne adı Ayşe'dir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Akseki Orman İşletme Müdürlüğü'nde 1986 yılında Mühendis olarak göreve başladı. Askerlik sonrası Manavgat, Murtiçi ve Alanya Orman İşletme Şefliliği görevlerinin ardından 1995-2003 yılları arasında Alanya Orman İşletme Müdür Yardımcılığı, Gazipaşa ve Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Koruma ve Silvikültür Şube Müdürlüğü Mühendisliği görevini yaparken 2003 yılında Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcılığına atandı. Bu görevini yürütürken 2007 yılında Muğla Orman Bölge Müdürü olarak atandı. 2011 yılında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevine atandı.

Muğla ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunduğu süre içinde Orman teşkilatı bünyesinde çok sayıda yurt dışı görev ve incelemelerde bulundu. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele konusunda geliştirdiği ve uyguladığı çalışmalarla başarılı sonuçlar aldı. Muğla ve İzmir Valilik Makamları tarafından başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi. Muğla’da 3 yıl üst üste ödüle layık görüldü.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğündeki görevleri sırasında TMMOB Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Yönetim Kurulu üyeliğini yürüttü. Görev yaptığı süre içerisinde sportif ve sosyal alanlardaki faaliyetleri ile ön plana çıktı.

2003-2007 Yılları arasında Antalya Orman Spor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu.

Sosyal ve iş hayatıyla ilgili çok sayıda ödülü vardır.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Manavgat Belediye Başkanı Aday Adayı oldu.

Yürütmekte olduğu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü görevinden 10 Mart 2011 tarihinde ayrılıp, 11 Mart 2011 tarihinde Ak Parti Antalya İl Teşkilatına Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.

20 Mart 2011 tarihinde yapılan ve 74 aday adayının katıldığı Antalya Seçim Çevresi Milletvekili adayı teşkilat temayül yoklamasında birinci sırada yer aldı.

25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde memleketi Antalya’dan Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı için yürütmekte olduğu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevinden 10 Şubat 2015’te ayrıldı. Aday Adaylığı sürecinin ardından 7 Nisan 2015 tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna sunulan listede Ak Parti Antalya 6. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen İbrahim Aydın, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesidir.

İbrahim Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır.

AK Parti Antalya Milletvekilliği için başvuranlar arasında engelli kontenjanından başvuran Hasan Kerem Ünsal, Alanya’dan aday olan bir diğer isim. İlk kez aday olan ve engelli vatandaşların sesi olmak istediğini dile getiren Ünsal’ın özgeçmişi şöyle;

HASAN KEREM ÜNSAL

1994 doğumlu olan Hasan Kerem Ünsal lise tahsilini Alanya Bahçeşehir Kolejinde tamamladıktan sonra Girne Amerikan Üniversitesi Canterbury / İngiltere de dil eğitimini tamamlamış olup aynı Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisidir.

Engellilerin sosyal kültürel ve teknolojik alanda yaşam seviyelerini en üst düzeye çıkaracak düşünceleri Partimizin 2023 vizyonuna uygun olarak hayata geçirmek için 2013 yılında Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği EPEYD'i kurdu.

Engellilerin içindeki cevheri ortaya çıkarmak, ülkeye önemli değerler kazandırmak ve engellinin toplumsal entegrasyonu için önemli çalışmalar yaptı. CP engelli bir ADAY ADAYI olarak 9,5 milyon engellinin temsilcisi olarak yeni hizmetlere koşmak istiyorum.

Vatana hizmetin sadece cephede değil herkesin vatan için yapabileceklerini görmektir vizyonu ile aralarında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, TSK Güçlendirme Vakfı kuruluşu HAVELSAN, SGK, RATEM ve ALTSO nun da bulunduğu kurumlar ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı işbirliği ile Engelli engelsiz karma eğitimle, Ülke savunmasına onemli katkı saglayacak HACKER ların yetiştirileceği Türkiyenin ilk Siber Guvenlik Eğitim Merkezi bölgemizde 2018 yılı içinde tamamlanacaktır. Bu kutlu yolda yeni projeler için Antalya Millet Vekili adayı oldu.