AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 23 Eylül'de yurt dışında programından dolayı kongreyi o tarihte yapılmayacağını açıkladı. Berberoğlu, ''Bakanımız bize tarih verecek bizde o tarihte kongreyi yapacağız’’dedi.

Eylül Ayın üçüncü haftasında yapılması planlanan AKP Alanya İlçe Kongresi, Alanya’lı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun o tarihte Amerika’da bir programa katılacağı nedeniyle kongrenin o tarihte gerçekleşmeyeceği belirtildi. Kongrenin ileri bir tarihe ertelendiğini açıklayan AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 23 Eylül'de Amerika'da olacak. Bakanımızın programından dolayı Alanya İlçe Teşkilatı Kongresi'ni Ekim ayı içersinde bir tarihte yapacağız. İlçe Kongresi'nin tarihini de Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu'nun programına göre belirleyeceğiz. Biz kongremizi Bakanımızın katılabileceği bir tarihte yapmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Berberoğlu ’’30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal'i ve dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz’’şeklinde bir yazı ile Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.