Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu bugün partisinin Alanya İlçe Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Evren Kurtoğlu toplantıda 15 Temmuz darbesine değindi. Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Kurtoğlu şöyle konuştu:

 “15 Temmuz darbesinde Türkiye 3. yılını idrak etmiş bulunuyor. 15 Temmuz darbesi Amerikancı bir darbe girişimiydi. FETÖ'nün girişimiydi. Bu darbe girişimi Türk Ordusu ve Türk Milleti tarafından ezildi. 15 Temmuz gecesi televizyondan ve sosyal medyadan tüm Türkiye'ye seslendik. İlk kez şu mesajları verdik: ‘Bu bir FETÖ darbesidir. Bu darbe girişimi Amerikan emperyalizmi tarafından tezgâhlanmaktadır. Türk Ordusu bu darbenin içinde değildir. Türk Ordusu bu darbeyi ezecektir. Bütün milletimizi, Türk ordusuyla birlikte bu darbeyi ezmek için mücadeleye çağırıyoruz. Bu darbeyi millet-ordu birliği ile ezeceğiz. Vatan Partisi görev başındadır” dedik.

Darbe girişimine karşı ilk tavır Vatan Partisi tarafından açıklanmıştır. Hatırlayınız, biz bu konuşmaları yaptığımız sırada darbeciler Genel Kurmayı ele geçirmişlerdi. Subaylarımızı katletmişlerdi. O saatlerde darbeciler, devletin televizyonunu ele geçirmiş, oradan konuşuyorlardı. Yine o saatlerde bazı televizyonlarda darbecilerin bildirisi yayınlanıyordu. İşte darbenin, Genel Kurmayı, polisi ele geçirdiği dakikalarda, Meclisin bombalandığı koşullarda ülkemizin üzerinden uçakların gürültüleri geçerken, o açıklamaları yaptık. Bu darbeyi ordu ile millet ezecektir” dedik. Ve ezildi.

Vatan Partisi o gece görevini yaptı. Vatan Partisi yıllardır FETÖ ile mücadele ediyor. 1970'lerden bu yana FETÖ ile tek başımıza mücadele ediyoruz. Herkesin “bunların silahı yok, bu nasıl terör örgütü, sivil toplum kuruluşu, barışçıl, bakın ne güzel hizmetler yapıyorlar, yurt dışına Tükçe eğitim götürüyorlar” dedikleri sıralarda, Cumhurbaşkanının, Başbakanın Fethullah'tan ödül aldığı sıralarda, hep Vatan Partisi “Fethullahçı Terör Örgütü” olduğunu “Amerikancı” olduğunu “Gladyo” olduğunu saptamıştır.

15 Temmuz'da Türkiye'de verilen mücadele, Türkiye-Amerika savaşının bir aşamasıydı. O mücadelede Türk Ordusu, Türk Milleti Amerika'ya karşı savaştı. Amerikan ordusu Türk Ordusuna yenildi. Bu savaş böyle bir savaştır.

Bu savaşı Amerika kaybetti. Türkiye vücudundaki yeraltı NATO'sunu temizliyor. Bu mücadele 15 Temmuz'da kalmadı. Bugün de Türkiye ordusunun içindeki Amerika'nın gücü ve FETÖ temizlenmektedir.

Bu savaş devam ediyor, bu savaşın devam ettiği koşullarda birileri Amerika'nın hapse atılan Gladyosunu, hapisten kurtarmak için Amerika tarafından yürüyüşler yaptı ve onları savunmaya devam ediyor. Amerikan Gladyosunu hapisten kurtarmak isteyenler var. Birileri bir koluna PKK'yı takmış bir koluna FETÖ'yü takmış, 'Hapishanelerin kapılarını açın, Gladyoyu çıkartın, tekrar devletin içine yerleştirelim. Amerika Türkiye'yi içeriden fethetsin' diyor. 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de bu amaçları gerçekleşeniyecektir.

Bakınız bugün ABD bir kez daha kaybetmektedir. Bu hafta içerisinde Amerikancı çevreler tarafından çokça tartışılan S-400 hava savunma sistemlerinin yurdumuza gelmiştir. 'Türkiye, Atatürk Devrimini tamamlayacağı Avrasya iklimine yerleşmektedir, S-400'ler bu sürecin savunma silahıdır. S-400'lerin gelişini selamlıyoruz. Türkiye Atlantik'in baskılarına boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. S-400'ler Yeni Dünyanın kuruluşunu bildirmektedir.

Türkiye Doğu Akdeniz'de de yalnız kalmayacak. Suriye ile dostluk ve işbirliği kaçınılmazdır. S-400'lerin gelişi o zaman esas anlamını kazanacaktır. Yeni Dünyanın kuruluşunda Türkiye öncü konumda olacaktır. 15 Temmuz bu süreci hızlandırmıştır. Türkiye Atlantik cephesinden kopmaktadır.