p>Keyf-i Ala Restoran\\\'da gerçekleşen buluşmayı ‘Alanya Hayır Diyor’ platformu düzenledi. Binin üzerinde katılımcının, katılım gösterdiği konferansta Abdüllatif Şener katılımcılara yeni anayasanın detaylarını ve neden hayır demeleri gerektiğini anlattı.

\\\"\\\"

SALONA İZMİR MARŞI İLE GELDİ

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan İzmir Marşı eşliğinde salona giriş yapan Abdüllatif Şener, salonu tıka basa dolduran binlerce katılımcıyla birlikte Marşı seslendirdi. Katılımcıları selamladıktan sonra yerine oturan Abdüllatif Şener konukların fotoğraf çektirme isteklerini de kırmadı. Program Ulu Önder Atatürk’ün anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

ANAYASA DERSİ

Abdüllatif Şener konuşmasına, Anayasanın ne demek olduğunu anlatarak başladı. Oldukça mizahi bir dil kullanan Şener, “Ben bugün onların günlerce anlattı anayasa tabirini sizlere 10 dakikada anlatacağım. Sizler de gerçekleri anlayacaksınız” dedi.

\\\"\\\"

BU KADAR YETKİ KİMDE OLSA DELİRİR

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni anayasa ile seçilecek olan cumhurbaşkanına dünyada emsali görülmemiş yetkiler veriliyor. Eğer rüzgar tatlı eserde bu yetkiler bir alimin eline geçerse problem yok. Ancak eğer rüzgar tersten eser ve bu yetkiler bir zalimin ya da delinin eline geçerse, Türkiye eşi benzeri görülmemiş bir karanlığa sürüklenebilir. Bu kadar yetki, akıllıyı deli, deliyi zır deli yapar”

SORULARI CEVAPLADI

Katılımcıların kendisine sorduğu sorulara da yanıt veren Abdüllatif Şener, “Bana bazen sorular geliyor. Siz bakanların kalkacağını söylüyorsunuz ama, bu sistemde bakan var neden yalan söylüyorsunuz diyorlar. Evet, yeni sistemde bakan diye bir şey var, ama yetkileri tamamen ellerinden alınmış durumda. Bakanları cumhurbaşkanı atayacak ve o ne derse o olacak. Bakanların sadece adı kalacak. İşlevsiz bir halde olacaklar” dedi.

Konferans yine İzmir Marşı eşliğinde Şener’in konukları selamlaması ve 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ oyu vereceklerinin sözünü almasıyla son buldu.

KONFERANS ÖNCESİ YEMEK

Konferans için Alanya’da bulunan Başbakan Eski Yardımcısı Abddüllatif Şener, konferans öncesinde etkinliği düzenleyen ‘Alanya Hayır Diyor’ platformu üyeleri ile birlikte Löküs Restoran’da öğle yemeği yedi. Burada da misyonundan ödün vermeyen Şener, restoran çalışanlarına kısa bir ‘Hayır’ brifingi verdi.

HOLLANDA KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Hollanda\\\'ya iniş izni alamamasını değerlendiren Şener, \\\"Bakanlarımıza Avrupa\\\'da yapılanları hoş karşılamayız. Milletimizi yaralayacak bir duruma düşmek bir bakana yakışmaz. Böyle bir şey varsa temsilde sorun var demektir. Hollanda\\\'nın seçimi var. Burada ırkçı bir partinin kazanma ihtimali var. Hollanda\\\'da seçim bitmeden oraya gidilmemesi gerektiğini Başbakan Binali Yıldırım da söyledi ama ne olduysa bir bakan sınıra dayandı. Türkiye Cumhuriyeti\\\'nin bir bakanına gittiği yerde sürprizlerle karşılanmak yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti\\\'nin Bakanı kendine yakışanı yapar. Orada yaşayan Türk vatandaşları var. Bugün Türkiye\\\'de 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Esad yarın seçim olsa, \\\'Benim burada benim vatandaşlarım var, miting yapacağım\\\' dese ne olur? Hollanda mitingi nedeniyle Avrupa\\\'nın farklı ülkelerinden sesler çıkmaya başladı\\\" dedi. Şener, şöyle devam etti: \\\"16 Nisan\\\'da sandığa giden vatandaşlar açısından en çok üzüleceğim şey, anayasa paketinin içindekileri bilmeden, birtakım sloganlarla sandığa gidilirse buna üzülürüm. İnsanları tarafa bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. \\\'Evet\\\' demek için bir tek sebep yok. Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı. Zararın neresinden dönersek kârdır. Aylardır bunu tartışıyoruz. 16 Nisan\\\'da \\\'Hayır\\\' çıktığında zarar veren bu yapıyı kesmiş olacağız. Çünkü bu paketin içinde halk yok. Bu paketin maddeleri dünyada görülmemiş şekilde bir makamın yetkilerini artırmaya yöneliktir.

BERKER PAKNA