Migros, Bim, A101, Şok… Alanya’da şube yarışında lider kim? Migros, Bim, A101, Şok… Alanya’da şube yarışında lider kim?

AMBULANSLAR 7/24 GÖREVDE

Yörük kültürünün devam ettiği, özellikle bölgemizde yaz aylarının sıcak ve nemli havasından kurtulmak için bölge halkının 5-6 aylık dönemlerde yüksek yaylalara göç etme geleneğini sürdürdüğü bilinmektedir. Göç edilen yaylaların şehir merkezinden 3-4 saatlik mesafede olması, bölgeye göç eden vatandaşların en başta acil sağlık sorunları karşısındaki ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ve sağlık yardımlarının bölgeye ulaştırılması hususunda sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu durum da birçok yaşamın sona ermesine neden olabilmektedir. Bu konuda kendisine gelen taleplere kayıtsız kalmayan, devlet millet dayanışmasının en güzel örneğini sunan ŞAHİN, ülkemizde örneğine rastlanmayacak bir uygulamayı hayata geçirerek erken müdahale ile çok sayıda hayatın kurtulmasına vesile olmuştu. Şahin’in hizmete sunduğu ambulanslar Alanya’nın doğu ve batı yaylalarında geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da 7/24 hizmet vermeye başladı.

ŞAHİN: HALKIMIZ HİZMET TALEP ETTİ. BİZ DE GERÇEKLEŞTİRDİK. ALANYA’MIZ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Şahin “2021 yılında Doğu Alanya mahalle muhtarlarımız bizleri ziyaret ederek yaz aylarında yüksek yaylalarımıza göç eden vatandaşlarımızın sağlık ve güvenlik hizmetlerine erişim konusunda sorunlar yaşadıklarını, bu konuda yapmış oldukları girişimlerin de sonuçsuz kaldığını ve bir çözüm yolu aradıklarını söylediler. Ben de vatandaşlarımızın acil sağlık hizmeti dahil, sağlık ve güvelik konusundaki sorunlarını çözmek için kendilerine söz verdiğimi ve elimden geleni yapacağımı söylemiştim. Vakit kaybetmeden girişimlerde bulunarak, öncelikle 2 adet acil yardım ambulansını bölgede bulunan yaylalarımızın hizmetine sunduk. Bununla da yetinmeyip bölgedeki atıl durumdaki sağlık ocağının tadilatı ve tefrişatını da yaparak kendi imkanlarımız ile istihdam ettiğimiz doktorlarımız vesilesiyle genel sağlık hizmetlerini de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Alanya’mızın doğu yaylaları için devlet millet dayanışması ile yapmış olduğumuz bu hizmetin ardından, batı mahalle muhtarlarımız da bölge yaylalarında acil sağlık sorunlarına çözüm bulabilmek maksadıyla, bu yaylalarımız için bizden talepte bulunmuşlardı. Bölge muhtarlarımıza bu konuda söz vermiştim ve malumlarınız olduğu üzere kendi imkanlarım ile bir adet acil yardım ambulansını bölgede bulunan yaylaların hizmetine sunmuştum. Güzelbağ Mahallemizde konuşlandırdığımız ve hizmet vermeye başlayan ambulansımızı bugün bölge muhtarlarımız ile birlikte, yayla sezonu boyunca hizmet vermesi için, Eğrigöl Yaylamıza getirdik ve dualar ile hizmete sunduk. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan muhtarlarımıza, ekip arkadaşlarıma ve dostlarımıza çok teşekkür ederim. Alanya’mızın sosyokültürel ve ekonomik yapısına yönelik çalışmaların yanı sıra, sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz başta sağlık, eğitim ve güvenlik gibi alanlarda da elimizi dün olduğu gibi bundan sonra da taşın altına koymaya devam edeceğiz. Yaptığımız hizmetler, hizmetin en güzeline layık Alanya’mıza ve Alanya’mızın yaylalarına hayırlı olsun. Rabbim sağlık ve sıhhat versin inşAllah. Her şey Alanya’mız için.” dedi.

MUHTARLARDAN VE VATANDAŞLARDAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Bölge sakinleri tarafından büyük sevinç ile karşılanan ambulanslar için mahalle muhtarları ve vatandaşlar Mehmet Şahin’e teşekkürlerini sundu.

AMBULANSLARIN HİZMET VERDİĞİ YAYLALAR

Mehmet Şahin’in girişimleri ile hizmete sunulan ambulanslar, Alanya’nın doğu yaylaları olan; Kaplanhanı, Tokar, Söğüt, Karapınar, Dikmetaş, Gödüre, Sarımut, Keşbeleni, Çayarası, Gökbel, Gevne, Gölbeleni, Çökele, Kadıyakası, Köprübaşı, Gömürgen, Samsa, Kozarası, Sülüklü, Cindi, Başyayla, Taşbaşı, Pazaryeri, Çamlıalan, Soğukmuhar, Gören, Yassımuhar ve diğer bölge yaylaları ile Alanya’ nın batı yaylaları olan Eğrigöl, Söbüçimen, Seyricek, Oğuz(Bayır), Çayboğazı, Emişbeleni, Toslak, Çakallar, Yenicepazar, Garıngöl, Saburlar, Akdam, Güzelbağ, Karamanlar, Güney, Gözübüyük, Gümüşgöze, Payallar, Avsallar, Karaboynuzlar, Türkler ve Okurcalar yaylaları ile diğer bölge yaylalarına acil sağlık hizmeti sunacak.