Sağlığı ciddi anlamda tetiklediği kanser ve böbrek hastalıklarını beraberinde getirdiği ortaya çıktı. İçinde barındırdığı Arsenik, Akrilamid ve Kadmiyum maddeleri kemik hastalıklarına kadar ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden oluyor.

Çok tüketilmesi halinde Akrilamid maddesi kanser hastalığına davetiye çıkarıyor ayrıca bu maddenin birçok gıda da yer aldığı uzmanlar tarafından belirtildi.

BEBEKLERDE ZARARI BÜYÜK

Queen’s Üniversitesi’nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışma gıdadaki arsenik tehlikesini gözler önüne serdi. Sütle beslenen bebeklerde tehlikeli seviyelerde organik olmayan arseniğe rastlandı.

GELİŞİM VE ZEKAYI ETKİLİYOR

Araştırma heyetine başkanlık eden Prof. Andy Meharg, “Arsenik bebeklerin gelişimini, zekâsını ve bağışıklık sistemini etkiliyor ve bunlar zararlarından sadece birkaçı. Araştırma, piyasada satılan bebek krakerlerinin dörtte üçünün izin verilen oranın üzerinde arsenik içerdiğini ortaya çıkardı” diye konuştu.

BİR YILDIR ÖNLEM ALINMADI

Avrupa Komisyonu, Ocak 2016’da, birçok çocuğun tükettiği pirinç ve pirinç içeren gıdalardaki azami organik olmayan arsenik miktarına yönelik bir genelge yayımlamıştı. Ancak Prof. Meharg ve ekibi bu adıma rağmen pirinç içeren atıştırmalıkların daha güvenli hale gelmediğini açıkladı. Bilim insanlarına göre, Yönetmeliğin yayımlanmasından sonra çok fazla bir şey değişmedi.