p>ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda Türkiye Sağlık Turizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı’na nezaket ziyaretinde bulundu.

\ \ \ \

“150 MİLYAR DOLARLIK PASTA PAYINA SAHİP”

\ \ \ \

150 milyar doları geçen sağlık turizmi pastasından Alanya’nın da önemli bir pay elde edilebilmesi amacıyla Federasyon olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) ile işbirliği içinde çalışmalara imza atmak istediklerini dile getiren Yazan, “Bölgemizin sağlık turizminde hak ettiği payı alabilmesi için ALKÜ ile gerek akademik düzeyde gerek yerel dinamikler ile beraber hareket ederek neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Sayın Rektörümüzü ziyaret ettik.” dedi.

\ \ \ \

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

\ \ \ \

Alanya Devlet Hastanesi’nin, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmesiyle birlikte artık sağlık sorunlarının çevre illere gitmeye gerek kalınmadan Alanya’da tedavi imkânlarına sahip olunabilineceğini vurgulayan Rektör Pınarbaşı, bu doğrultuda önemli bir pasta payına sahip sağlık turizminin Alanya’da hak ettiği yerlere gelmesinin hedeflendiğini belirtti.

\ \ \ \

Erzurum, Adana, Samsun, Trabzon, İzmir, Bursa, Antalya gibi illerde bulunan Sağlık Turizm Dernekleri’nin bir araya gelmesiyle kurulan Federasyonun bölgemizde bulunmasının Alanya için büyük bir şans olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Sağlık turizminin ilçemizde ilerletilebilmesi için Türkiye Sağlık Turizm Dernekleri Federasyonu ile ALKÜ olarak her türlü işbirliğine hazırız.” dedi.

\ \