p>Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastane otelcilik hizmetlerinin geliştirilmesi ve tanıtım projesi kapsamında sağlık turizmine yönelik hizmet vermek amacıyla düzenlenen bölüm törenle açıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle oluşturulan markiz alanının açılışına Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, BAKA Antalya İl Koordinatörü Osman Erol Saraydere, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz,İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Yalçın Yüksel, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda davetli katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık turizmi kapsamında hizmet vermek için özel bir bölüm oluşturduklarını kaydetti. Bu bölümün dizayn edilmesine 18 Aralık 2015'te başlandığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "815 metrekare kapalı alanın 185 metrekaresi metal konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama yapılarak danışma, halkla ilişkiler ve engelli danışma bankosu oluşturuldu. 38 metrekarelik VİP bekleme odası ve uluslararası hasta birimi, 2 tane tekerlekli sandalye parkuru ile 2 tane güvenlik deski yapıldı" dedi. Prof.Dr. Yılmaz, 222 bin 996 TL'ye mal olan projenin 40 günde tamamlandığını, BAKA'nın 166 bin TL destek verdiğini açıkladı.

TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İSTİYORUZ
Vali Muammer Türker de turizmi çeşitlendirmek, 12 aya yaymak için çalıştıklarını söyledi. Devletin ve bağlı kurumların turizmi çeşitlendirmek için çaba gösterdiğini vurgulayan Vali Türker, "Bu sadece turizmcilerin hedefi değil. Turizmden ekmek yiyen birçok kesim bunu dile getiriyor" dedi
Antalya ulaşım imkanları sahip olduğu yatak ve konaklama kapasitesi bakamından Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Vali Türker, "Deniz, kum, güneş turizmi için yapılan bu yatakların başka turizm alanları içinde kullanılmasını amaçlıyoruz. Sağlık turizmi çok önemli. Dünyada 100 milyar dolarlık bir pasta var. Türkiye'de bu alanda önde gelen ülkelerden. Sahip olduğumuz potansiyel bu pastadan daha fazla pay almamız için bize çeşitli olanaklar sağlıyor. Sağlık turizminden daha fazla pay almak için ise konaklama, ulaşım, sigorta ve sağlık sigortası sistemlerinin buna göre yapılıp yenilenerek planlanması çok önemli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından markiz alanını açılış kurdelesini kesen protokol, ardından yeni yapılan bölümleri gezdi.