Geçtiğimiz pazar günü, Kader Gürkan ile Ali Ünalan’ın düğünü Demirtaş Düğün Salonu’nda gerçekleşmişti. Ünalan ailesinin düğününe ekibiyle katılan Alanya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Sünbül’ün düğün salonu önünde düğün sahipleri Levent, Ali ve Cumhur Ünalan kardeşler kendi aralarında sözlü tartışma yaşarken, kendisine laf atıldığı gerekçesiyle sinirlenerek Ünalan kardeşlerin üzerine saldırıp darp ettiği iddia edilmişti. Daha sonrasında darp iddiaları Demirtaş Jandarma Karakolu’na giden Levent Ünalan’ın verdiği ifade ile sabitleşmişti.

SÜNBÜL'DEN ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLDULAR, SONRA VAZGEÇTİLER

28 Ocak 2024 günü olay sonrası gece geç saatlerde Demirtaş Jandarma Karakolu’na giderek ifade veren Levent Ünalan ve tanık Ahmet Ömür Ağaoğlu, ilk ifadelerinde Alanya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Sünbül ve ekibinden davacı olduklarını ifade tutanaklarına geçirmişlerdi. Ertesi gün Alanya kamuoyunda konuşulan iddiaya göre davacılara baskı yapılarak şikâyetlerinden vazgeçmeleri istendi. Baskılar karşısında çaresiz kaldıkları iddia edilen Levent Ünalan ile Ahmet Ömür Ağaoğlu, ilk ifadelerindeki şikâyetlerinden zorunlu olarak vazgeçtiler.

KARGALAR BİLE GÜLDÜ

MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül’ün kavga olayıyla alakalı olarak Demirtaş Jandarma Karakolu’na ifade vermeye gitmesi beklenirken, şok bir gelişme yaşandı. Olayın mağduru ve ön iki dişini kaybeden Levent Ünalan verdiği ikinci ifade de ‘’Ben olayın etkisiyle beni darp ettiklerini düşündüm fakat Mustafa Sünbül ve yanındaki isimlerini bilmediğim şahıslar beni darp etmediler. Kargaşayı önlemek için ayırmaya çalıştılar. Benim Mustafa Sünbül ve yanındaki şahıslar ile herhangi bir husumetim yoktur. Mustafa Sünbül ve yanındaki kişilerden şikayetçi ve davacı değilim’’ dedi. Alanya kamuoyunda çok konuşulan bu olayın ardından verilen ifadeler karşından adeta kargalar bile güldü.

Alanya yıkanıyor, uçtan uca tertemiz oluyor Alanya yıkanıyor, uçtan uca tertemiz oluyor

YALAN DEĞİL GERÇEK HABER

Kavga olayında Alanya’da bazı basın organları Başkan Sünbül ile alakalı yapılan haberlerin yalan olduğunu savundu. Öte yandan vatandaşlar ise devletin güvenlik güçlerine yapılan şikayet dilekçesinin bir haber konusu sayılabileceği belirterek, “Haberin yalan olduğunu düşünmüyoruz. Aksine yalan değil, eksik yapılmış bir haber. Şikayet dilekçesi varsa, bu ifadeler her zaman haber değeri taşır. Sünbül ve arkadaşlarının gereksiz yere girdikleri polemikte haberin babasıdır” dediler.